View Single Post
Eski 15-01-2021, 18:14   #251
esflora
Ağaç Dostu
 
esflora's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-03-2016
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 148
"Kiwifruit in the minds of most people, including many growers, means one variety. The Hayward variety has been the mainstay of New Zealand since the 1960's. This variety was once known as Wright's Large Oval, named after Hayward Wright who selected the variety between 1926 and 1930."

"Kivi meyvesi denince birçok kişinin aklına, üreticiler de dahil, bir varyete gelir. Hayward varyetesi, 1960'lardan beri Yeni Zelanda'nın (kivi tarımının) temelini oluşturur. Eskiden Wright's Large Oval olarak bilinen bu varyetenin adı 1926-1930 yıllarında bu varyeteyi selekte eden Hayward Wright'tan gelmektedir.





Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Feijoa Mesajı Göster
Zekai bey(mini kivi ) ile görüşmemde hayward kivinin gdo lu olduğunu , laboratuar da genetik değişime maruz bırakılarak üretildiğini söyledi.... ŞİMDİ ASIL MERAK ETTİĞİM,BU KONUDA BİLGİSİ OLAN VAR MI? **** makale kaynak bilen var mı acaba?
Sarı kivilerinde genetiği ile oynandığını,sadowa kokuwa Hardy issai kivilerin ise selekte edilerek elde edildiğini söyledi....yani bu yüzden bahçemdeki hayward kiviyi söküp atmayı düşünüyorum....bu konuda kaynaklı uzman yardımı lazım

esflora Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön