View Single Post
Eski 03-01-2021, 11:32   #279
halcur
Ağaç Dostu
 
halcur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-12-2018
Şehir: Adana
Mesajlar: 557
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
Gönderme konusunda kendime ait standardım var.
Yılda bir kişiye kargosunu kendim ödeyerek paket gönderiyorum.
Kural 2 yıllık aktif üyelik ve en az 500 mesaj.
Kimseyi üzme gayesinde değilim, önce herkese gönderiyordum ama paketini alan siteyi de,
beni de teşekkür dahi etmeden terkediyordu.
Yaşlandım, bitki toparla, paketle ve kargoya git... pek enerjim yok.
Eski emektar üyeler istisna, sitede 5-10 yılını geçirmiş insanlar var , hepsi bana çok şey öğretmiştir...onlara her zaman elimdeyse gönderirim, söylemeleri kafi

Sizin daha zamanınız var.
Yönteminizi çok beğendim. Ben de sitede bazı paylaşımların standardı olması gerektiğini ve üyelerin katılım ve paylaşımını teşvik etmesi gerektiğini düşünüyorum. Benim de 500 mesaja daha yolum var.

http://www.agaclar.net/forum/tohum-p...2021/43849.htm ---70 nolumesaj--->

Alıntı:
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zekoş Mesajı Göster
Bir ôneride de ben bulunmak istiyorum. Onca emegin karsligini alabilmek icin biraz daha katì kurallar getirelim.Cogu yeni uye sìrf tohum alabilmek icin giriyor ve ortadan kayboluyor ne yaptıgı meçhul..istisnalar haric çogu uyenin tohumlarini alanlar kısminda görünmemeleri bunun kanıtı...Bu yüzden yeni üye sadece ilk senesinde tohum almalı..Tohum alma hakkini tekrar alabilmek icin her sene paylasim yapma sarti konulabilir.Ve mutlaka en az 1 cesidi de paylasimdan aldigi tohum olsun..Madem amacımız tohumların coğalmasi ve yagınlaslasmasına hizmetse bu sartlarla tohumun akıbetinden daha emin olabiliriz...
Kesinlikle katılıyorum.

Ayrıca yeni üyeler üyeliğinin ilk yılı hediye/teşvik amaçlı tohum alsın ama kısıtlı miktarda olsun. 10 çeşit mesela...(25 çeşit büyük zenginlik. Bence...)

Sayın Zekoş'un dediği gibi paylaşım yapmayanlar karşılıksız tohum alamamalı. Bir dolu bir boş olmasın yani her sene paylaşım şart olsun.

Yine Sayın Zekoş'un dediği gibi tohum paylaşım etkinliğinde paylaşılan tohumların bir kısmı etkinlikten alınan tohumlar olmalı.

En fazla 150 çeşit tohum seçeneğinden ben de faydalanıyorum ama 150 çeşit tohum... Paylaşımı teşvik ettiğinin farkındayım ama çok fazla değil mi?

Alıntı:
Önemli: Etkinliğe aynı zamanda paylaşımcı olarak katılanlar, kendi paylaştıkları tohumlara olan geçerli taleplerin en fazla %50'si kadar daha fazla tohum talebinde bulunabileceklerdir. Üst sınır 150 dir. (Paylaşımcı, karşılayabileceği maksimum talep sayısı belirttiyse, bu tohuma olan talep maksimum sayıdan daha fazla olsa dahi, belirtilen maksimım sayı esas alınır.) Daha fazlası talep tarihine göre geçersiz kabul edilecektir. Örnek-1: Paylaştığı tohumlara 60 adet geçerli talep bulunan bir paylaşımcı en fazla 90 çeşit tohum talebinde bulunabilir. Örnek-2: Paylaştığı tohumlara 500 geçerli talep bulunan bir paylaşımcı en fazla 150 çeşit tohum talebinde bulunabilir.
Bu kuralı değiştirsek... Paylaşımcı olan herkese 25 tohum + paylaşıma koyduğu çeşit sayısı toplamının %50 fazlası (ya da iki katı)şeklinde olsa... Örnek:
Standart değer + paylaştığı çeşit = ?
? x 2 =....
25 + 12 = 37
37 x 2 = 74 çeşit tohum



Bunlar da benim fikirlerim.

halcur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön