View Single Post
Eski 30-12-2020, 09:20   #12
Portakal Rengi
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 713
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi chntskn06 Mesajı Göster
BAHÇE SULAMAYI PLANLIYORUM HEM SEBZELER HEM AĞAÇLAR İÇİN YORUMLARINIZI BEKLİYORUM [IMG][/IMG] [IMG][/IMG]
Merhaba,
Bahçeniz hayırlı olsun.
Sulama konusunda birkaç noktaya dikkat etmek gerekiyor.
Ana borular dış kenarlarda yer almalı. Böylece toprak sürülürken ana borular ile uğraşmazsınız. Kışın ana boruları tümü ile boşaltmak amaçlı bir çözümünüz olmalı. (Donma riski) Bu eğim ile sağlanamıyorsa boşaltma musluk veya vanaları ile yapılabilir.
Ağaçların ana borularını sebzelerden ayırmakta yarar var. Ağaç ana borularının vanası genellikle kapalı olur. Sebzeleri daha sık suluyoruz. Sebzelerin sulamasında ise iş karışık oluyor. Ana borudan adalara ayrılan ikincil borular oluşturmak ve bunlardan dağıtım yapmak esneklik sağlar.
İlk yapımda tam istediğinizi elde edemeyebilirsiniz. Yatırımı parça parça yapabilirsiniz. Planlamanız iyi olursa, ilerledikçe geliştirirsiniz. Çizim yapabilmeniz önemli avantaj. Farklı durumları çizip, üzerinde çalışabilirsiniz.
Sebze dikim aralıkları değişir. Aynı adayı değişik bitkiler ile nöbetleşe dikebilirsiniz. 20 cm aralıklı damlama boruları yeterli esnekliği sağlıyor. Damlama debisi düşük olan borular sulama süresini uzatsa da toprağa yayılımı iyileştiriyor.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön