[quote=mühendis57;1428878]
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Rana inci
Merhaba,
orkidenizin yapraklarında yumuşama yoksa hala umut var demektir.Aşağıda yazılanları yapın yeni kök oluşturmasını bekleyin.
-orkidenizin çiçek sapını dipten kesin
-Kök bölgesini temiz kısıma kadar kesip çürümüş bölgeyi uzaklaştırın kesilen kısıma çok az tarçın dökün
-Yeni saksı harcı edinin ve yeni harç içine orkidenizi derin olmayacak kadar dikin
- orkidenizin üzerini tıpkı sera gibi şeffaf bir naylonla örtün (saksı harcının nem oranı düşmemesi için)
- plastik örtüyü geceleri birkaç saat açın yapraklara su püskürtün 2-3 saat hafif esinti almasını sağlayın
-Gün içinde saksı harcının ve kök boğazının(yaprakların- köklerin çıkmaya başladığı bölge) aşırı kurumamasını sağlayın.
15 günde bir yapraktan gübreleme yapın.
Biraz yorucu ve meşakatli işlemler ancak birkaç haftaya yeni köklerin çıktığını görünce yaptığınız işlemlerin mükafatını alacaksınız
Kolay gelsin...
|
merhaba bende faydalanıyorum bilgilerden
fakat dökülmüş çiçek dallarını kesemiyorum keikim var. köksüz orkidemi dezenfekte ettim mantar iacı sürdüm ve yeni harca diktim fakat nerdeyse 1 ay önce sulamıştım hala ıslak fazla nemli bir toprak oldu sanırım, evim çok esinti almadığı için akşamları balkona çıkarma hatası yaptım sanırım ani hava değişimide zarar verdi. 3 tanesi 1 yıl 3 tanesi 4 aydır bende ve her ne yaptıysam bir şekilde yanlış oldu e zarar verdi. Torfta köklenir dediler perlit, pomza,sphangum bile çürüttü, su kültürü, sera.. şimdide mantar CAPTAN ilacı sürdüm köklerine umarım oda zarar vermez.