Konu: Revani
View Single Post
Eski 24-12-2020, 08:59   #5
melista
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 24-12-2020
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5
Fındıklı Revani

Ellerinize sağlık, ben de bu tarifi yaptım ve çok memnun kaldım.

Name:  findikli_revani1080x1080.jpg
Views: 116
Size:  51.6 KB

Malzemeler:

Şerbeti için;
3 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı limon suyu

Revani için;
3 adet yumurta
½ su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
4 çorba kaşığı toz fındık
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 küp tereyağı (fırın kabını yağlamak için)
1 tutam un (fırın kabına serpiştirmek için)

Hazırlanışı:

Şerbeti için;
Su ve şekeri karıştırarak kaynatın, kıvama gelmeye yakın limon suyunu ekleyin ve kenara alarak ılıtın.

Revani için;
Bir kasede şeker ve yumurtaları rengi açılana kadar çırpın. Ardından sırasıyla yoğurt ve sıvı yağ ekleyip tüm malzemeler iyice karışıncaya kadar çırpmaya devam edin. Tüm kuru malzemeleri elekten geçirerek ekleyip dıştan içe doğru spatula yardımıyla karıştırın. Fırın kabını yağlayın ve hafif un serpiştirin. Hamuru kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25- 30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Revani piştikten sonra fırından alın ve şerbetini verin. Tatlı oda sıcaklığına gelince üzerini Toz Antep fıstığı ve toz fındık ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Video

melista Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön