Pesto Sosu
Malzemeler:
1 çay bardağı çam fıstığı
1 bağ fesleğen
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı parmesan peyniri (rendelenmiş)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Ocakta küçük bir tavanın içerisinde çam fıstıklarını 6-7 dk. kavuruyoruz. Kavurma işlemi bittikten sonra mutfak robotunda çektiriyoruz. Devamında iyice yıkanmış temiz bir havlu ile kurutulmuş fesleğenleri ister yapraklarıyla ister saplarıyla (biz sapları ile kullandık.) ekleyip sarımsak, parmesan peyniri ve zeytinyağını da ilave edip robotta çektiriyoruz. Çektirdikten sonra hemen kullanacaksak sos kabımıza daha sonra kullanacaksak eğer kavanozun içine boşaltıp üzerini geçecek kadar zeytinyağı ilave edip buzdolabında 1 hafta saklayıp kullanmak istediğiniz zaman çıkarıp istediğiniz salata, peynir, makarna çeşidiyle tüketebilirsiniz.
Tarif videosu için:
https://www.tarifinisevdim.com/detay/pesto-sos-tarifi