View Single Post
Eski 22-12-2020, 20:10   #198
devrann
Ağaç Dostu
 
devrann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2017
Şehir: Alanya
Mesajlar: 742
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bnymnblr Mesajı Göster
Chrysotrichumda da yaptığım aşı denemelerinde bu oluyor.
Torvum da aşı yerine yakın bölgelerde kurumaya denk gelmedim.
Benim bu anaçlarda dikkatimi çeken husus, soğuk havalarda bakteriyel ve mantari hastalıklara karşı direncinin çok daha fazla oluşu nedeniyle düşük sıcaklıklarda bile randımanlı çalışıyor. Aslında daha yüksek sıcaklıklar patlıcan bitkisine olumlu etki etmesine karşılık bu anaçlarda büyüme hızının azalmasına neden olabiliyor. Özellikle Chrysotrihum için
Bu yüksek sıcaklıklarda anaçlardaki gerileme ile patlıcandaki büyüme hızının artışı uyumsuzluk gösterek özellikle Mauritianumdaki aşılarda patlıcanın yaprak ve meyvedeki renk bozulmasının nedeni olabilir gibi geliyor.
Ancak anacın susuzluğa dayanabilen bir tür olduğunu bilmek belki bunu yanlışlayabilir gibi görülecek olsa bile patlıcan yüksek sıcaklıklarda su ile beraber gelişme göstermesine karşılık Mauritianum büyümeyi kilitliyor olabilir.
Yüksek sıcaklığın bu anaçların büyüme hızını azalttığını düşünmüyorum aksine sıcak havalarda çok hızlı büyüyorlar özelliklede chrysotrichum.Ancak üzerine bir patlıcan aşılandığı zaman aynı performansta büyütemiyor aşılar çok daha yavaş gelişiyor bunun sıcaklıkla ilgili bir durumdan ziyade bence aşı şekli.En alttaki paylaştığım resimdeki gibi kabuk altına yapılan aşı bu anacın bütün potansiyelini gösteremiyor bence.Ancak diğer aşılama türleride uygun değil.Fideyken diğer aşı türlerini büyütebilseydi zaten ticari bir potasiyeli olurdu şu an sadece gen kaynağı olarak kullanılıyor.Onun dışında bu ağaçları o büyüklüğe getirip üzerine domates patlıcan aşılanmasının pek bir artısı yok ne verim olarak ne de dayanım olarak.Evet bitki çok güçlü çok dayanımlı ama bu potansiyeli kullanamadıktan sonra bir şey ifade etmiyor.
Bizim yönelmemiz gereken anaç kesinlikle solanum torvum,fide iken aşı yapılabiliyor,çok iyi besliyor ve geliştiriyor daha sonra ise verimi çok iyi bir duruma getiriyor.ralstonia solanacearum ve nematod dayanımı diğer anaçlara göre biraz düşük olsada ,fusarium dayanımı çok iyi.Solanum torvum'un dikensiz olanı daha verimliymiş sanırım şu italyan abilerin Solanum torvum Swartz. dedikleri bitki.Bu tohumlarada ulaşmak üzereyiz,çoğaltıp paylaşırım umarım.

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön