View Single Post
Eski 21-12-2020, 12:44   #57
TarifiniSevdim
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-12-2020
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 10
Etli Kereviz Dolması

Ben de çok lezzetli bir dolma tarifi eklemek istedim kerevizle.

Etli Kereviz Dolması

Name:  1080x1080.jpg
Views: 409
Size:  69.0 KB

Malzemeler:

4 adet orta boy kereviz
5 su bardağı su
1 adet limon suyu
1,5 çay kaşığı tuz
200 gr. kıyma
1 adet kuru soğan (incecik, yemeklik doğranmış)
3 çorba kaşığı pirinç (yıkanmış, süzülmüş)
1 adet domates (rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak (kıyılmış)
2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
1 çorba kaşığı dereotu (kıyılmış)
1 çorba kaşığı taze nane (kıyılmış)
1 çorba kaşığı kereviz yaprağı (kıyılmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı yenibahar
2,5 su bardağı sıcak su
5 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Kerevizlerin baş kısımlarını kesin.
Yapraklarını ve sap kısımlarını ayırın.
Kestiğiniz baş kısımlarını temizledikten sonra kenara ayırın.
(Baş kısımlarını kerevizlerle birlikte pişirip sunum sırasında üzerine eklemek için)
Kerevizlerin içini bir kabak oyacağı ya da bir tatlı kaşığı yardımıyla derince oyun.
Derin bir kaba beş su bardağı su ekleyin.
İçerisine soyulmuş ve içleri çıkarılmış kerevizleri ekleyin.
Kerevizlerin içerisine limon suyu ve tuz ekleyip limonlu tuzlu suda bekletin.
(Kerevizlerin kararmaması için.)
İç harcını hazırlamak için;
Genişçe bir kabın içerisine kıymayı ekleyin.
Üzerine yemeklik incecik doğranmış soğanları ilave edin.
Sonrasında yıkanmış, süzülmüş pirinçleri, rendelenmiş domates, domates salçası, sarımsak, kıyılmış maydanoz, dereotu, taze nane, kereviz yaprağı, tuz, karabiber, kırmızı pul biber, yenibaharı ekleyin.
4-5 dakika malzemeler bütünleşene kadar karıştırın.
Kerevizleri limonlu sudan çıkarın.
İçlerine kıymalı iç harcı çok sıkıştırmadan doldurun.
Genişçe bir tencereye yan yana dizin.
Kesilen baş kısımlarını üzerlerine ekleyin.
Tencerenin kenarından sıcak suyu ilave edin.
Dolmaların üzerine zeytinyağı gezdirin.
Orta dereceli ateşte tencerenin kapağı açık 10 dakika pişirin.
Sonrasında tencerenin kapağını kapatın.
Kısık ateşte kerevizler iyice yumuşayana kadar 40 dakika pişirin.
Piştikten sonra sıcak sıcak servise sunun.

Tarif videosu için:
https://www.tarifinisevdim.com/detay...dolmasi-tarifi

TarifiniSevdim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön