Konu: Lisianthus
View Single Post
Eski 07-12-2020, 20:32   #1504
kgursan
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 17-01-2009
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mahmut Tebir Mesajı Göster
Elimde kgürsandan aldığım lalegüllerden bir sürü lalegül tohumu oldu. Bunları nasıl çimlendireceğim bilmiyorum. Acaba çimlendirebilirmiyim bu sevdadan vazgeçeyim mi?


Eklenti 713884
Geç gördüm, cevap vermekte geciktim kusura bakmayın.
Lisianthus tohumları kolay çimlenir ama sabırlı olmanız gerek. Kasa içine tohum torfu doldurun 7-1o cm kalınlıkda. güzelce bastırıp düzleyin. tesviyesi iyi olsun.

Tohumlar küçük olduğu için Tuzluk ile serpin. Tuz gibi torf nemli olmalı. serptikten sonra fısfıs ile hafifce sulayın ve kasanın üzerini streç film vs ile örtün. ılık bol ışık alan bir yerde muhafaza edin. Güneşe koymayın ki turf kurumasın. 8-15 günde çimlenmenin olması lazım. 1-2 ay kadar çimlenen tohumlar gelişsin . sonra bunları bir çöp. kürdan vb. köklerini kopartmadan söküp, 180-240 lık viyollere şaşırtın (yani dikin) sulama ve çökertene karşı ilaçlamaya devam edin . orada da geliştikten sonra 104 lük viyole bir daha şaşırtıp 1-1,5 ay daha daha büyütüp bahçenize ,saksınıza dikin zaman Nisan mayısa gelmiştir. yerinde büyüyen fidelerin tepelerini kırın ve kardeşlenmesini sağlayın böylece bir kökden 3-4 çiçek alırsınız . zaman temmuz olmuştur.

kısacası Ocak ayından Temmuza kadar bakmanız gerekir. Kolay gelsin

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön