Konu: gastroplants
View Single Post
Eski 01-12-2020, 19:31   #6
gastroplants
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-11-2020
Şehir: İzmir
Mesajlar: 22
Aş Kabak

Bitki türü: Mevsimlik sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum kaç yıldır sizdedir: 4 yıl
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir

Dağıtılacak Tohumun Saflığı. Tarlada tek cins kabak çeşidiydi

Kullanılan gübreler : Yanmış ahır gübresi

Kullanılan ilaçlar : Kullanılmadı

Hasat yıl ve ayı: 2020 Temmuz sonundan itibaren

Bitki tipi ve gelişim durumu: Hiç bir bakıma ihtiyacı yoktur. Ekimi yapılıp bırakılabilir.

Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Oldukça verimli bir türdür. Hem tam olgun hali hem de taze kabaklar tüketime uygundur. Taze hali de oldukça lezzetlidir. Olgun hali meşhur sinkonta yemeği yapımında kullanılır.

Yetiştirme özellikleri:
1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mayıs, Haziran boyunca ekimi yapılabilir.
2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler. Yok
3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Hafif toprakları sever suya hassastır. Su stresinde meyve tutumu olmaz iğlek dediğimiz olayla meyveler çürür.
4. İklim gereksinimleri: İlkbaharda don tehlikesi ardından ekim yapılır sıcaklık ve nemsiz havayı sever.
5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Olgunlaşan meyveler sonbaharın sonuna kadar bitkide kalır. Kolay kolay kırağı ve soğuklardan etkilenmez. Kışın kesilen kabaklardan tohumlar alınabilir.

Eklenen Resimler
 
gastroplants Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön