Aş Kabak
Bitki türü: Mevsimlik sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum kaç yıldır sizdedir: 4 yıl
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir
Dağıtılacak Tohumun Saflığı. Tarlada tek cins kabak çeşidiydi
Kullanılan gübreler : Yanmış ahır gübresi
Kullanılan ilaçlar : Kullanılmadı
Hasat yıl ve ayı: 2020 Temmuz sonundan itibaren
Bitki tipi ve gelişim durumu: Hiç bir bakıma ihtiyacı yoktur. Ekimi yapılıp bırakılabilir.
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Oldukça verimli bir türdür. Hem tam olgun hali hem de taze kabaklar tüketime uygundur. Taze hali de oldukça lezzetlidir. Olgun hali meşhur sinkonta yemeği yapımında kullanılır.
Yetiştirme özellikleri:
1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mayıs, Haziran boyunca ekimi yapılabilir.
2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler. Yok
3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Hafif toprakları sever suya hassastır. Su stresinde meyve tutumu olmaz iğlek dediğimiz olayla meyveler çürür.
4. İklim gereksinimleri: İlkbaharda don tehlikesi ardından ekim yapılır sıcaklık ve nemsiz havayı sever.
5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Olgunlaşan meyveler sonbaharın sonuna kadar bitkide kalır. Kolay kolay kırağı ve soğuklardan etkilenmez. Kışın kesilen kabaklardan tohumlar alınabilir.
|