Konu: Tcm
View Single Post
Eski 01-12-2020, 19:48   #1
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,856
Tcm

Şuraya başlığı açayım da, haftaya-haftaya-haftaya derken bir hafta kalmış biz daha katalog açacaz... Paylaşacağım üç - beş çeşit az kaldı o da kaçacak.

Geçen yılın şampiyonu benim biliyorsunuz...Aslında bu yıl da hedefim en tepede yer almaktı. Ancak geçen yıl hediye olarak fular gönderdiler sadece, onu da hanım çarptı zaten, @bahcedenn sağolsun bi arazi aracı göndermişti, o da benzinli, bi ton vergi vs. kitaplığa koydum duruyor öyle. Bu yıl çeyrek altın göndermezseniz ben yokum demiştim, tabi yönetimde tık yok, üstelik işi İzmir e attılar bi de, neymiş virüs varmış, güççüğcük şey ne yapabilir ki, üç damla kekik yağına bakar sadece...Neyse hemşehrilerimin yanındayım, artık etkinliği elimizden alamazlar, dağıtım haftası Urla dayım, hanım Urla yı duyunca gözleri parladı, bizimkine gezmek olsun, bi çuval yarım altınla gidecem yanlarına, her zarfa birer tane atıversinler.

CİDDİ MODE ON

Bizim bahçede bu yıl pek yeni bir şey yoktu maalesef. Zaten amacımız her yıl yeni şeyler yetiştirmekten ziyade beğendiğimiz çeşitlerle yola devam etmekti. Bu sebeple 'temcit pilavı' gibi sürekli aynı şeyleri tekrarlamak istemedim. Biberde arayışlarımız geçen sene de devam etti ancak bu kez de neredeyse tüm biberler önceden tozlaşmış olarak karşımıza çıktı ve muhtemelen bu yıl da birbiriyle tozlaştı, Dolayısıyla farklı yere ektiğimiz ve geçen sene önceki çeşitlerimizin (muhtemelen) çaprazlaşmasıyla oluşan ve bu sebeple diğer biberlerden ayrı ektiğimiz iki biber hariç paylaşabileceğim biber tohumu olmadı.

Bakliyatları netleştirdik artık, sanırım önümüzdeki yıl bol paylaşabilirim. Bu yıl sadece fazla miktarda geçen seneden kalan küçük sırık kuru fasulye var.

Domatesin yeri ayrı aynı çeşitleri tekrar paylaşıyorum.

Fenni gübre verilmedi yine. Granül leonardit, hayvan gübresi, geçen yıl hazırladığım kompost, solucan gübresi ocaklara atıldı ve/veya toprağa atılarak karıştırıldı. İlaçlama; domateslere üç kez sistemik mantar ilacı atıldı, diğer çeşitlere sadece oksijenli su ve sulandırılabilen kükürt atıldı bir veya ikişer kez.

Bu yıl yeni resimler pek yok, zaten vaktim de olmuyor, malum hastalık ve süreci iş yükümüzü arttırdı. Sanırım sürecin en kötü tarafı bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan tonlarca sorumsuz ve cahilin hayatımızdaki değerlere de zarar vermesi.

1- Pıtırkızın siyah biberi
2- Ağaçlar.net biberi
3- Buena Mulata biber
4- Hafize Baliç Pembe domatesi
5- Tigernut - yer bademi
6- Patlatmalık renkli mısırlar
7- Bulgar domatesi
8- Küçük sırık kuru fasulye
9- Bradford karpuzu
10- Tatlı tigernut
11- Külkedisi nin balkabağısı
12- Günün tatlı kabağı


Düzenleyen TCM : 06-12-2020 saat 18:41
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön