View Single Post
Eski 27-11-2020, 22:53   #56
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Sümüklü böcekleri ortadan kaldırmanın dört kolay yolu
GÖNDEREN: GARDEN GATE PERSONELİ
Bitkilerinizi bu sümüklü adamlardan koruyun! İşte bahçenizi sümüklü böceklerden kurtarmak için basit, zehirsiz seçeneklerimiz.

Bahçede dolaşırken, ev sahiplerinizin İsviçre peyniri gibi göründüğünü görürsünüz. Böyle bir suç ne işlenmiş olabilir? Muhtemel suçlu: sümüklü böcek. Bu sümüksü, düz dişli alçaklar nemli, gölgeli koşulları ve yemyeşil yeni büyümeyi sever. Bu yapışkan toplar hostalar için zordur, ancak seçici değildir - onları diğer bitkilerde de bulabilirsiniz.

Garden Gate test bahçesinde birçok sümüklü böcekle uğraştım ve paylaşacak birkaç kontrol ipucum var. Tabii ki sümüklü böcek yemini kullanabilirsiniz. Bugünün yemlerinin çoğu, eski formüllerin olduğu kadar toksik değildir. Ama elimden geldiğince zehirsiz seçeneklere bağlı kalmayı tercih ederim. Bu dört düşük etkili teknik, sümüklü böcekleri en değerli bitkilerimden uzak tutmak için iyi bir iş çıkarır ve bu yöntemlerde yararlı böceklere, evcil hayvanlara veya insanlara zarar verecek hiçbir şey yoktur. Okumaya devam edin, ardından bahçenizi bu sümüksü haşerelerden kurtarmak için bahçeye çıkın!

Tuzaklar
Bitkilerinizden tek tek sümüklü böcek toplamak yerine, yiyecekleri veya saklanacak yerleri tek bir yerde toplamak için kullanın, ardından onları bir kova sabunlu suya bırakın, tavuklarınıza yedirin veya (eek!)

ht-dwp-sümüklü böcek-pv

Portakal yemelerine izin verin
Sümüklü böcek turunçgillere bayılır! Sümüklüböcek tuzakları için ucuz portakal veya greyfurt (en güzel meyveye ihtiyacınız yok) satın alın veya portakal suyunu sıktıktan sonra arta kalan kabukları kullanın. Narenciye yarımlarını savunmasız bitkilerin yakınında bırakın - sümüklü böcekler genellikle konaklardan atlar ve bu yeni adayı araştırmak için koşuştururlar. Narenciye tuzaklarınızı günde bir kez kontrol edin, böylece sümüklü böceklerin bitkilerinize geri dönme şansı olmaz. Kullanılmış kabukları kompost yığınınıza atın, ancak önce sümüklü böcekleri çıkarın!

ht-dwp-sümüklü böcek-kurulu

Ben çok kurulum
Gölgeli bir noktada yerdeki bir tahta size pek benzemeyebilir, ancak sümüklü böcekler için günü geçirmek için harika bir yer gibi görünüyor. Çok sayıda sümüklü böcek çekecek nemli, gölgeli bir saklanma yeri oluşturmak için 1 veya 2 fit uzunluğundaki bir tahta parçasını bitkilerin altına sokun. Sümüklü böcekler geceleri aktiftir, ancak sıcak günlerde malç, kayalar veya tahta tuzakları altında geri çekilirler. Öğleden sonra sümüklü böcekler tahtanın altında siestalarının tadını çıkarırken tuzağı kontrol edin.

Engeller
Sümüklü böcekleri bitkilerinizden uzaklaştırdıktan sonra, arkanızı döndüğünüz anda onları ihale yapraklarına geri dönmelerini istemezsiniz. Bu kolay bariyerler, haşereleri belli bir mesafede tutacaktır.

ht-dwp-sümüklü böcek-bakır

Şok edici sonuçlar
Sümüklü böcekler bakırla temas ettiğinde, bu onlara şok verir - bilim adamları, sümüklü böcek sümüğünün bakırla reaksiyona girerek sarsıntı oluşturduğunu düşünüyor. Sadece bahçede kullanmak için bakır şerit ve bant satın alabilirsiniz. Yıllarca sürecek ve onları yeniden kullanabilirsiniz. Şeritleri, onlara yerleşme şansı vermek için ihale genç bitkilerin etrafında kullanmayı seviyorum. Ancak şeritleri daha büyük bitkilerin etrafında da kullanabilirsiniz. Sümüklü böcekler bitkinin geri kalanına ulaşmak için onları “köprü” olarak kullanabileceğinden, bakır şeridin dışındaki zemine hiçbir yaprak değmediğinden emin olun. Bakır şeritlerinizi arada bir parlatmak iyi bir fikirdir - araştırmalar, parlak, parlak bakırın aşınmaya başlayan şeritlerden daha etkili olduğunu gösteriyor.

ht-dwp-sümüklü böcek-copperscrubber

Bakır şeritlere ucuz bir alternatif mi istiyorsunuz? Ben de (tel olduğunu Boy gibi bakır tava fırçaları ile iyi şanslar yaşadım ® bakkal marka). Bu bakır örgü demetleri, fotoğrafın ekinde yaptığım gibi uzun, ince şeritler halinde çekilip bitkinin etrafındaki toprağa bastırılabilir. (Toprakla temas halinde tutmakta güçlük çekiyorsanız, bunları peyzaj pimleri ile yerine sabitleyin.) Bu yıkayıcıları kullanırken, keskin kenarların sümüklü böcekler için bakır kadar rahatsız edici olduğunu düşünüyorum. Uçların üst üste geldiğinden emin olun, böylece sümüklü böcekleri içeri almak için boşluk kalmaz.

Kurtarıcı diyatomlar
Evet, diatom dedim. Beyaz tozlu bir madde olan diyatomeli toprak , fosilleşmiş diatomların ezilmiş kabuklarından, küçük sert kabuklu alg benzeri bitkilerden oluşur. Bunun sümüklü böceklerle ne alakası var? İki atomlu toprak aşındırıcıdır. Sümüklüböceklerin ve salyangozların yumuşak alt karınlarında küçük kesikler oluşturarak kurumalarına ve ölmelerine neden olur - artık konaklarda delik yok!

ht-dwp-sümüklü böcek-diyatomlu

Aynen tostun üzerine tarçınlı şeker koyduğunuz gibi, iki atomlu toprağı konakların ve diğer gölge bitkilerinin damlama hattının altına hafifçe serpin. Bitkiyi 5 veya 6 inç genişliğinde diyatomlu toprakla tamamen çevrelediğinizden emin olun. Toprağa karıştığı için yağmurdan sonra tekrar uygulamanız gerekecek. Yine de uygularken dikkatli olun - bu küçük aşındırıcı partikülleri ciğerlerinizde istemezsiniz, bu yüzden bir toz maskesi ve eldiven giydiğinizden emin olun.

İşte aldın. Bu dört kullanımı kolay yöntem, sümüklü böceklerin (daha iyi korunan akrabalarının, salyangozların) değerli bitkilerinize en kötüsünü yapmasını önleyecektir. Ve bahçe kulübesinde zehirli sümüklü böcek yemi saklamak konusunda da endişelenmenize gerek yok!

https://www.gardengatemagazine.com/a...rden-of-slugs/

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön