View Single Post
Eski 22-11-2020, 22:46   #758
Sevgi Durul
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,523
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Sn. Sevgi hocam;


Sedum telephiumları saksı içerisinde yetiştirmişsiniz gördüğüm kadarı ile. İsterseniz bahçede de rahat bir şekilde yetiştirirsiniz. Biraz gübreli arada su verebileceğiniz bir yere dikerseniz çok güzel gelişiyorlar. Ben her yıl çiçekleri geçtikten sonra birkaç parçaya kesip kestiğim kısımları köklendirmek istiyorum. Ancak şu ana kadar uygulamaya geçemedim. Soğuklarla beraber toprak üstü kısmı bozulup kuruyor. Baharla birlikte yeniden çok fazla olarak toprak altından çıkıyorlar. Arılar ve kelebekler çiçeklerini seviyor.Gördüğüm kadarı ile iki çeşit var. Yaprakları kırmızı olan çıkmadı mı? 754. mesajdaki içlerinde en çok büyüyen ve renkleri yıllara ve zamana göre değişen tür.

Sayın Muda, geçen sene bahçeye gitmediğimiz zamanlarda elime geçtiği için mecburen saksıya dikmiştim. Çok büyük bir saksıda oldukları için çok güzel geliştiler ve bolca açtılar.

Yaprakları kırmızı olan açtı. Dört beş çeşit göndermişsiniz. Yeniden teşekkür ederim. Bu sene çiçekleri geçtikten sonra budayarak götürüp bahçeye diktim. Yerde daha güzel gelişirler umarım.

Birkaç güncel görsel. İçlerinde çekip ekleyemediklerim de var.

Name:  adını bilmiyorum.jpg
Views: 684
Size:  65.0 KB

Name:  c. m.1.jpg
Views: 695
Size:  39.0 KB

Name:  c. m..jpg
Views: 712
Size:  63.8 KB

Name:  peperomia1.jpg
Views: 678
Size:  25.1 KB

Name:  e. trigona.jpg
Views: 747
Size:  36.1 KB

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön