View Single Post
Eski 21-11-2020, 14:10   #1
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,042
Boşnak Çorbası

Tam da çorba zamanı diyerek Boşnak Çorbası yaptım. Oğuz çok beğendi ben de sizlerle paylaşmak istedim. Hem kolay hem de leziz bir çorba.

Kasaplarda, marketlerde ikili paket halinde satılan kalça ve incikli tavuk butlarından bir paket alın.

Tencereye iyice yıkadığınız butları, bir adet soğan, bir adet havuç, 2 diş sarımsak ve yıkadığınız maydanoz saplarını ilave ettikten sonra suyunu da koyarak tavukları haşlamaya bırakın.
Tavuklar iyice haşlandıktan sonra tencereden alarak suyunu da süzün. Haşlanan tavukları kemiklerinden temizleyerek işaret parmağınız boyunda iri parçalar haline getirerek bir tarafta bekletin.
Süzmüş olduğunuz tavuk suyunu ufak bir tencereye aldıktan sonra biraz da tuz ilave ederek kaynamasını sağlayın.
Kaynayan tavuk suyuna birbuçuk kahve fincanı dolusu ya arpa ya da tel şehriye iave ederek (dikkatlice koyun yoksa taşacaktır) yirmi dakika kadar eriştelerin pişmesini bekleyin.
Bu arada çukur bir kase içine bir adet yumurta sarısı ve üç çorba kaşığı yoğurt ilave ederek iyice çırpın. Daha sonra bu karışıma dövülmüş 2 veya 3 diş sarımsak ve 2 çorba kaşığı da un ilave ederek pürüz hale gelene kadar yumurta çırpacağı ile çırpın.
Tencerede kaynayan tavuk suyundan bir kepçe alarak bu yoğurtlu karışıma azar azar ilave edin, daha sonra biraz daha ilave edin maksat karışımı tavuk suyuna ilave edecek kadar bir ısıya getirmek.
Karışımı kaynamakta olan tavuk suyuna yavaş yavaş ekleyin.
İri parçalar haline getirdiğiniz tavukları da ilave ederek bir iki taşım kaynatın.
Servis tabağına aldığınızda eritilmiş ve kırmızı biber ilavesi yapılmış tereyağ ile servis yapın.
Afiyet olsun.

 
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön