View Single Post
Eski 20-11-2020, 23:30   #191
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Geçen sene tek başıma % 10 u ile uğraşmışım, biraz sıkarsam % 20, az daha sıkarsam üçte birini ben halledebilirim de teknik olarak bu şekilde ayrıştırmak pek olası değil herhalde. Yani tüm kargoların diğerleriyle ilişkisi olmayan üçte veya dörtte biri bana gelirse halleder dağıtımını yaparım, bende kargo sorunu yok, @Meyvelitepe olabilir mi böyle eşleşme.
Tüm kargoların tek bir yerde toplanması, belli bir düzen içinde açılıp, kayda alınarak tasnif edilmesi, her bir talep eden için hazırlanacak zarflara dağıtılması, zarfların etiketlenip kargoya verilmesi gerekiyor.

Bunun için detaylı bir prosedür, süreçte kullanılacak bir takım dökümanlar var.

Tasnif için 20-25 tane kadar mukavva kutu gerekiyor. Her kutu numaralandırılacak. Etiketlerdeki numaralara göre tohum poşetleri önce kutulara dağıtılacak. Sonra her bir kutu (içinde bir veya daha fazla talep edene gönderilmiş poşetler olacak) teker teker zarflara dağıtılacak.

Prosedür, hata yapma oranını azaltma ve hareket ekonomisi sağlamaya yönelik hazırlandı.

Zarflara yapışacak etiketlerin dışarıda bastırılması, ayrıca tasnif sırasında kullanılacak bir takım listeler vb.nin yazıcıdan çıktılarının alınması gerekiyor.

Geçen senelerde ortalama 100 kadar talep eden zarfı ve 5500 civarında dağıtılacak tohum poşeti oluyordu. Bu yıl bu rakamlar biraz daha az olabilir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Başa Dön