View Single Post
Eski 18-11-2020, 18:02   #19
SecretGarden..
Ağaç Dostu
 
SecretGarden..'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-01-2020
Şehir: İzmir
Mesajlar: 104
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife Mesajı Göster
Sanat, her daim vazgeçilmezlerimden olmuştur. Kendimi bildim bileli el sanatlarını sevmişimdir. Ancak iş hayatının yoğunluğu kendimi bu anlamda geliştirmeme pek de imkan vermemişti.

Ama ben küçük fırsatları kazanmaya çalışmışımdır bu hususta daima. Öğretmenlik yaptığım dönemlerde, el sanatları öğretmenlerine yönelik yapılan seminerlere katılabilmek için dokuz takla atar, bir şekilde katılmayı da becerirdim. Belki çok iddialı olacak ama el sanatları öğretmenleri baştan savma yaparken gösterilen işleri, ben ince ayrıntısına kadar dikkat ederdim.

Bu seminerlerden birinde rölyefin temel teknikleri anlatılmıştı. Gerisi doğadan toplanacak malzemeler ve hayal gücüne kalmıştı. Bunun için dağ bayır dolaştım. Çeşitli dallar, minik taşlar, yosunlar, bulgur, talaş, tuvalet kağıdı, mukavvalar, tahta parçaları, ahşap kaplama malzemeleri, minik kumaşlar...

O seminerde öğrendiklerimi uzun uğraşlar sonunda hayallerimdeki evi yaptım. Şimdi oturduğum odada, hemen karşı duvarımı süslüyor. Keşke gerçeğine sahip olabilmek de bu kadar kolay olsa. Başı dumanlı dağlara bakan, doğanın kucağında bir ev. Görülmeyen tarafında kocaman bahçesi var. İstediğin her bitkiyi yetiştirecek kadar verimli topraklar. Sevimli perdelerini, cam önü çiçeklerini, kapısındaki işlemeleri ve nazar boncuğunu da ihmal etmiş değilim. Fark, ayrıntılarda gizli.

Bakalım siz beğenecek misiniz, hayallerimin evini?
muhteşemsınız ellerınıze saglık

SecretGarden.. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön