Konu: Kenger
View Single Post
Eski 15-11-2020, 19:04   #2
Kenger
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2017
Şehir: İzmir
Mesajlar: 328
Alakır etlisi

Elimde 10 kişiye yetecek kadar tohum var.

Bitki türü: Sebze

Bitki ömrü: Tek yıllık

Tohum Türü: Domates

Tohum çeşit adı: Alakır etlisi (Atılgan)

Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 yıl

Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Urla, İzmir

Tohumun geldiği yer: Atılgan

Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Taşlıbahçe

Dağıtılacak tohumun saflığı: Bahçede diğer domates çeşitleriyle birlikte yetiştirdim ancak tohum saflığı için bir önlem alamadım.

Kullanılan gübreler: Koyun ve keçi gübresi kullandım.

Kullanılan ilaçlar: Yok

Hasat yıl ve ayı: 2020 Temmuz

Bitki tipi ve gelişim durumu: Sn. Taşlıbahçe'nin de belirttiği gibi çok verimli bir çeşit ve ip ya da sırıkla desteklenmesi gerekiyor.

Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Bu yıl bahçenin en lezzetli domatesleri bunlardı. Hem etli hem de sulu lezzetiyle önümüzdeki yıllarda bolca dikilmeye aday bir çeşit. Diğer bilgileri Sn. Taşlıbahçe'den alıntılıyorum "Çoğunluğu alt kısmı sivrice biten oval formda, İrileşenlerde dilimli yapılar görüldü. Ortalamada 150-250 gr ağırlığında meyveler verdiler. Maksimum 540 gr ağırlığa ulaşan bir meyve oldu ancak böyleleri çok nadir.

Gençlikte üst kısımlarda koyu yeşil kırçıllar varken sonrasında tüm meyve kırmızıya dönüyor. Yine de omuzlarda tatlı bir yeşil kalabiliyor; tadı veya olgunluğu etkileyen bir faktör değil. Olgunlaştığında yumuşak etli, kabuğu orta incelikte, lezzetli ve etli bir çeşit. Yumuşak etli yapısından dolayı nakliye için uygun değildir. Yetiştirildiği yörede salçalık olarak kullanılıyorsa da sofralık ve kurutmalık olarak da kullanımı uygundur. Taze tüketim için lezzeti çok yerindedir."

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen Kenger : 26-11-2020 saat 18:13 Neden: Tohum miktarı bilgisi eklendi
Kenger Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön