View Single Post
Eski 09-11-2020, 12:22   #4
sahin
Ağaçsever
 
sahin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-02-2014
Şehir: MUĞLA
Mesajlar: 68
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi su teresi Mesajı Göster
Merhaba umarım okulunuzda istediğiniz sıcak görüntüyü sağlarsınız ve çabanız için teşekkür ederim büyük saksılara kokulu gül fidanları dikilse ya da daha canlı ne olabilir bilemedim tasarım konusunda tavsiyede bulunacak arkadaşlar doğrultusunda okulunuzun görselliğine katkıda bulunmak isteyenler belirlenen fidan türlerini alışveriş sitelerinden size hibe edebilir bahçe duvarına sarmaşık yasemin neye karar verilirse ihtiyaç olunan türleri sayısını yazın bizde çam sakızı çoban armağanı katkıda bulunalım. kolay gelsin
İlginiz için çok teşekkür ederim. Gül konusundaki fikriniz üzerinde araştırma yapıyorum. Yuvarlak bonzai saksısı tarzında büyük beton saksılar yapmayı planlıyorum. Yapabilirsem kendim yapmayı deneyeceğim.
Okulun bahçe duvarları için hanımeli yasemin, gündüz sefası, gibi sarmaşık tarzında bitkilere (tohum da olur) ihtiyacımız var. iki cephe bahçe duvarımız yaklaşık 200 metre civarı. Yani olabildiğince çok bitkiye ihtiyacımız var.
Ayrıca çocuklarımızın oturmaları için duvar kenarına belli aralıklarla ağaçlar dikip gölgelerine de oturma yerleri yaptırma hayalim var. Tabi bu sonraki aşamalarda olabilir. Bu yıl için bahçe duvarları ve iç kısımların ağaçlandırmasını halletmeyi öncelikli olarak düşünüyorum.
Kendi okulumda bunu başarabilirsem birçok okulda da daha yaşanılabilir okul bahçeleri için ilham kaynağı olabiliriz belki...Hadi hayırlısı

sahin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön