View Single Post
Eski 08-11-2020, 21:57   #126
bahcedenn
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi brf840 Mesajı Göster
Marka hakkında pek bilgim yok, beton kiremit mi yoksa toprak kiremit mi seçimini yaptıktan sonra marka kısmına bakacağım,tavsiyeniz varsa özelden de yazabilirsiniz
Avrupa’nın en büyük eğimli ve teras çatı çözümleri üreticisi olarak bilinen markayı hariç tutarak söylüyorum. Fiyatı ve sağlamlığı hakkında hiçbir bilgim yok ama muhtemelen çok iyidir.

Ülkemizin en çok tercih edilen Eskişehir merkezli firmanın kiremitlerini ise bilmeyen yoktur. Bildiğimiz kırmızı kil kiremitlere çok uzun yıllar garanti veriyorlar. Uyguladığınız çatıya defalarda çıktığınız halde hiçbir şey olmuyor. Fiyatı 3,5 TL civarlarında fakat bulunduğunuz bölgeye bağlı olarak nakliyeden dolayı fiyatları değişkenlik gösterebilir. 1 m2 alana ise 15 adet uygulama yapılıyor.

Gene aynı firmanın piyasada çoğalan renkli beton kiremitlere karşı pazar payı kaybetmemek için ürettiği beton kiremitleri de mevcut. Onun ise kampanyalı fiyatı 5,25 TL civarlarındaydı. Bunlar ise 1 m2 alanda 10 adet olarak uygulanıyor. Para para hesap yaptığınız zaman toplamda aynı paraya geliyor gibi oluyor.

Bir de daha ucuz bulabileceğiniz markalar var. Hatta bana da onlardan birini satmaya çalıştılar. Normalde daha ucuz ama gene aynı paralara yazıyorlar. Aradaki firma daha çok kazanıyor bu tür ürünlerde. Bir İstanbul firmasının ürünüydü. Ben ise ısrarla Eskişehir firmasının ürününü istedim. Aynı gün aynı kamyon ile hem bana kiremit geldi hem de köyde bir başkasına bahsettiğim İstanbul firmasının ürünü geldi. Bana gelen 10 palet kiremit içerisinde sadece birkaç adet kiremit kırık çıktı. Araçtaki diğer kiremitlerin ise en az %10 u daha yerine inmeden kırılmıştı. Fakat uygulama anında içinizin cız edeceği şekilde kiremit zayiatı oluyor. Bizde de biraz oldu. Tercihimizi diğer üründen yana kullansaydık kesin daha çok cız edecekti. Biz kafamızda oluşturduğumuz, hayalini kurduğumuz modele göre antrasiti tercih ettik. Şimdi karar verecek olsam o zaman da çok düşünmüştüm yine çok düşünürdüm. Karar sizin!!!

Yalnız kararınızı beton kiremitten yana kullanacaksanız anten, güneş paneli, sıcak su ısıtıcısı vb. ürünleri planlamaya ilk etapta alın. Kiremitler yerine döşendikten sonra yapacağınız her uygulamada kiremitlerin kırılma ihtimali var maalesef. Kil kiremitlerde bu oran çok daha düşük oluyor.

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön