View Single Post
Eski 08-11-2020, 13:42   #4
guneydefne
Ağaçsever
 
guneydefne's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2020
Şehir: Bursa
Mesajlar: 85
Fikir güzel görünse bile pratikte uygulamak hiçte kolay değil.
İlk olarak bu tür evler çoğunlukta köy içinde, bu yüzden fiyatları m2 bazında çok daha pahalı,üstelik köy içlerinde ya da yakınlarındaki bu parseller genelde 125-250 m2 civarındadır.Bu paraya dağın başında tabir ettiğiniz yerlerden 1 ila 5 dekar alan alabilirsiniz, sonrası için çok daha kar getirici bir yatırım.

Etrafı ne için çevireceğiz,domuz ve vahşi hayvan içinse elektrikli çit en ucuz çözüm 1000 Tl ye hallolur.Hırsız içinse ucuz bir kamera sistemi yeterince caydırıcı bir çözüm...
Ev yapımı, bütçe ve beklentilerinize göre sonu olmayan bir iş ama çimento karmasından,çatıya membran yapıştırmaya kadar her işte olan biri olarak söylüyorumki sizin o fotoğraftaki bir evi restore etmeniz yenisini yapmaktan çok daha pahalıya gelecek ve çok fazla zaman gerektirecektir.100 yıllık bir binadan çürüme ve kurtlanmadan kurtarabileceğiniz kereste çok fazla olmayacaktır.
''100 günde yetişecek en fazla birkaç 100 kg ürün için'' bizler organik ilaçlara,gübrelere verdiğimiz paralarla belki tonlarca ürün alabiliriz, ama sevdiklerimize organik bir ürün yedirmek parayla ölçülebilecek,matematiğe vurulabilecek bir iş değil.Ayrıca temiz hava solumakta büyük ayrıcalık.
Lütfen yazımı bir eleştiri değil,farklı bir bakış açısı olarak değerlendirin.


Düzenleyen guneydefne : 26-01-2021 saat 11:37 Neden: imla
guneydefne Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön