Ben glutene haksızlık mı ediliyor diye düşünenlerdenim.
Elimde 4-4.5 kg saf gluten var.
Seitan (buğday gluteni)
Ben yıllarca intoleransım olduğunu düşünüyordum.
Ekmek yediğimde şişkinlik oluyordu.
Şimdi ekmek yerine lavaş ve diğer mayasız unlu mamülleri yediğimde hiç bir sorun olmadığını gördüm.
Sorun
maya ve maya kullanılarak üretilen gıdalarda , benim için.
Elimdeki Seyitan ile farklı tariflerle yemekler yaptım ve hiç sorun yaşamadım.
Satın almadan önce Vegan kafede Seyitan döneri yedim, tadı mükemmel buldum.
Baharatlarla çeşnilendirilip farklı şekiller verilebiliyor.
https://youtu.be/V9v3QGIdbjo
Birileri birşeyleri bize öcü diye gösterdiğinde bunun altında bir bit yeniği arıyorum artık.
https://www.youtube.com/results?sear...seitan+recipes
Sağlıkla kalın.