View Single Post
Eski 22-10-2020, 18:51   #52
devrann
Ağaç Dostu
 
devrann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2017
Şehir: Alanya
Mesajlar: 743
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Öte yandan böyle bir sorgulama son 3 yılda 7 çeşit tohum paylaşıp 80 çeşit tohum alanların, neden bunların tamamını paylaşmadığının sorgulanması gibi garip yerlere gider.
Merhaba Sn MeyveliTepe

Benim öyle bir niyetim yok, kaç tohum alıp kaç tane paylaştığıyla ilgilenmiyorum.Sonuçta tohum talep edipte işlerin iyi gitmediği oluyor bir sürü aklımıza gelmeyen sorun olabilir.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Siz sebze paylaşır ve sebze talep edersiniz, bir başkası da sebze paylaşır, çiçek talep eder eder. Bir başkası çiçek paylaşır sebze talep eder. Sonunda yüzlerce farklı tür/çeşit binlerce farklı kombinasyonda yüzden fazla kişiye dağılır
Sonuçta bahsettiğim arkadaşlar buradan aldığı tohumlarla ilgili bir işlem yapmıyorlar.Zaten bu tohumları çoğaltıp tohumunu almıyorlar ki paylaşmıyorlar.Sadece tohum talep edebilmek için birkaç çiçek tohumu paylaşıp hedefine ulaşıyorlar.Bunu da neden yapıyorlar onuda anlamıyorum.Başka çiçek tohumları paylaşıma giriyor ancak sebze tohumlarını başka birisi alıp paylaşabilecekken bu arkadaşlar sebebiyle bundan mahrum kalıyor.Esas anlatmak istediğim budur.Sonuçta çiçek talep edip çiçek paylaşabilir.Başkası için talep ediyor olabiliyor ancak o kişi ne saflığına dikkat edecek belki çeşit değerli bir tohum olsa bile hoşuna gitmeyecek bir daha ekmeyecek.Burda paylaştığımız tohumların ekilip ekilmediğini çok fazla takip edemesekte tamamen şansa bırakmak ne kadar doğru ?

Birçok arkadaş tarafından yanlış anlaşıldı benim kadife çiçekleriyle ilgili bir sorunum yok Sadece kolay çoğalıp,yetiştirilmesinde herhangi bir zorluk bulunmadığını ve bir emek içermediğini belirtmek için kadifeyi seçtim.Forumda bu kadar kadife sever olduğunu görmek güzel ama bir anda kadife severler odası/derneği tarafından tepkiyle karşılandım.Hani kadifede çiçek mi bir şeyede benzemiyor desem anlayacağım. Tekrar yazıyorum ne kadifelerle ne de başka çiçeklerle ve paylaşılmasıyla ilgili bir sorunum yok

devrann Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön