View Single Post
Eski 21-10-2020, 10:57   #49
Portakal Rengi
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 713
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
Mecbur kalmadığınız noktada seçiminiz hep demirden yana olmalı. Bunu bir kaç yıl sonra kendiliğinden anlayacaksınız. Bahçede güneş altında kalan ahşap tüm eşya kısa sürede eriyor. Bunu üçüncü masada anlayarak soğuk demirciye siparişle demirden masa yaptırdım attım güneş altına banamısın demeyecek çünkü demir sehpam var yaklaşık sekiz sene önce yaptırdığım hala taş gibi boya boya kullan. Demir doğrama camlı bölmemiz öyle ama üstüne tecrit için döşettiğim ahşaplar üçüncü sene olmadan dökülmeye başladı. Bunu ege bölgesi dağında yaşayan dışında anlayan olmayacaktır aman kanmayın ahşap güzelliğine.

Kapınız ömürlük boyar boyar kullanırsınız.

Evin doğramaları safhasında fiyat alacağım marangoz, abi ahşap yapma dağda pişman olursun dediydi neden dediğini tam çözememiştim ama şimdi gayet iyi anlıyorum onu dürüst satıcıymış. En sağlam ağaçlardan olan gürgen masamın üstü sünger gibi oldu güneşin etkisiyle.
Katılmıyorum. Nasıl bir deneyim yaşadığınızı bilmiyorum. Ancak, balkon korkuluklarımı örnek vereyim. Ahşap koruyucu (2 kat) üzerine su bazlı dış cephe verniği uygulamıştım. 4,5 yıl bitti. Henüz bakım sorunu yok.
İklim Akdeniz. Muğla'nın sahillerinde; güneş derseniz yakıcı, yağmur derseniz Doğu Karadeniz eşdeğeri (Meteoroloji değerlerine göre), yaz-kış nem, nadiren de don görülür. Kapı-pencereler de ahşap ama korkuluk ortalıkta, korunmasız.
Akyaka Evleri adlı bir konut tipi var. Çıkmalar ahşaptan yapılır. Bu, tüm balkon yapısı ahşap demek. 30 yıl önce gördüğüm hala dimdik ayakta olanlar var. Malzeme olarak genel uygulama çam kökenlidir. Eski evlerin tümünde pencere dışında yer alan ahşap kanatlar görürüm. 50 yıldan eski olurlar. Dağ köylerinde de böyle idi.
Dışarıya atıp unutacağınız malzeme de var. Su kontraplağı adı ile satılır. Kalınlık ve ağaç çeşitlerini seçebilirsiniz. Karkasınız sağlam ise deforme olmaz. Verniklemezseniz de ayakta kalır ama yüzey bozulur.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön