Konu: Muda
View Single Post
Eski 16-10-2020, 22:50   #3
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Gaillardia - Gayret Çiçeği

Gaillardia - Gayret Çiçeği

Bitki türü: Çiçek
Bitki ömrü: Çok yıllık
Tohum Türü: Gaillardia - Gayret Çiçeği
Tohum çeşit adı: -
Tohum kaç yıldır sizdedir: 5
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Afyonkarahisar
Size nereden geldi:
Tohumun kökeni :
Kullanılan gübreler :
Kullanılan ilaçlar:
Hasat yıl ve ayı: 2020
Bitki tipi ve gelişim durumu: Ülkemizde Gayret Çiçeği olarak ta bilinen ortalama 50 cm civarlarında boylanan çok yıllık bir bitkidir. Bende ekildiği yıl değil sonraki yıllarda çiçeklendiler. Her yıl daha büyüyüp daha güzel ve çok çiçek açtılar. Topluca açtığı zaman çok güzel oluyorlar.

Yetiştirme özellikleri:

Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Şubat - Mayıs ayları arasında tohum ekimini gerçekleştirebilirsiniz.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Kaliteli torfa ekin. Tohumu torfun yüzeyine yerleştirdikten sonra yavaşça bastırın. Toprağı kesinlikle ıslak değil, nemli tutun. Işıktan ayırmayın, ekim işleminden sonra polietilen torba içerisinde tutmak yararlı olabilir. Çimlenme genellikle 15-20 gün alır.

Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Tohumdan çimlendirip, çiçeklendirmesi oldukça kolaydır. Bakımı zahmetsizdir. Çiçeklenme dönemimde düzenli sulama ister. Bol güneşli alanlar tercih edilmelidir.

İklim gereksinimleri: Dona dayanıklı çok yıllık bir bitkidir.

Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Çiçeklenmeyi uzatmak için kurumuş çiçekleri kopartın. Tohum almak istiyorsanız çiçeklerin kurumasına müsaade edin ve iyice kuruyan tohum toplarını ayırabilirsiniz. Tohumları toplarken dikkatli olmak gerekiyor. Ele batabiliyorlar. Siz tohum almasanız bile dökülen tohumlar sebebiyle oldukları yerde ikinci senelerinde çoğalırlar.

Yukarıdaki bilgilerin bir kısmı sn. bahçedenn'den alıntı yapılmıştır. Ben Ticari tohum olarak beş altı cins farklı çiçek 2015 yılı ekmiştim. Bunlar bu yıl çiçeklendiler. Diğerlerinden büyüyen çıkan olmadı.

Bahçedenn'in paylaşmış olduğu çiçek 30 cm iken bu en az 50 cm yüksekliğinde.Yıllar içinde yanlardan da büyüyebiliyorlar. Sulama istiyorlar. Aşağı taraftaki yer nerede ise çok sulanmayınca bir tane minik bir şey kaldı. Çileklerin olduğu yerde kendiliğinden çıkan ise o bölgeyi tümüyle çiçek ile doldurmuş durumda.

Name:  Gaillardia - Gayret Çiçeği 1.jpg
Views: 945
Size:  68.4 KB

Name:  Gaillardia - Gayret Çiçeği 2.jpg
Views: 1069
Size:  68.8 KB

Name:  Gaillardia - Gayret Çiçeği 3.jpg
Views: 1091
Size:  72.9 KB

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön