View Single Post
Eski 13-10-2020, 22:08   #18
CilekFidesi
Ağaçsever
 
CilekFidesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2019
Şehir: zonguldak
Mesajlar: 82
Toplum olarak maalesef biraz rantçı bir yapımız var. En büyük metropollerden en küçük köylere kadar yapılan binaların en az %90ı çirkin ve tekdüze. Yerleşim yerlerinde durum bu iken yaylalar tarlalar vs alanlarda derme çatma yapılar da çeşitli olumsuz sonuçlar doğuruyor.

Durum bu iken, toplumun ekonomik sorunları ve siyasi hesaplar nedeniyle kaçak göçek birçok yapıya her dönem göz yumulmuştur.

Madalyonun öbür yüzünde ise doğa içinde vakit geçirmek isteyen, hobi bahçesi ile uğraşmak isteyen, tarlasında konaklamak bahçe keyfi yapmak isteyen masum vatandaşlar var.


Hobi bahçesindeki kulübeyi apartmana çeviren uyanıklar olduğu gibi imar affı ile maalesef birçok hatayı görmezden gelen bir bir bürokrasimiz var. iki ucu kirli değnek.

Makul biri çalışma ile doğru düzgün bir durum tespiti yok. Kurunun yanında yaşın da yandığı acayip son dakika düzenlemeleri ile idare ediyoruz. Atı alıp üsküdarı geçenler ne olacak, ondan bahis yok.

İstanbulun şekline bakınca hem devletin hem de milletin içler acısı.

***

Bahçe evlerinin çeşitli sorunları var. Ama bizim de bahçede doğru düzgün bir yapıya ihtiyacımız var. Bu sorunu çözecek bir akıl maalesef yok. Ben de bir bahçe sahibiyim ve ihtiyaçların isteklerim ve çeşitli aşılması gereken zorluklarım var. bahçeme kulübe yaptım. birkaç yıl sonra imar barışından 400 tl verip belge aldım. Şimdi yeni bir kanun çıktı, benim ruhsatlı yapının da yıkılma ihtimali var.
Akıl alır gibi değil.
halbuki 1 gram dahi beton dökmedim. Çevreye zarar vrecek bir şeyi de yok.

CilekFidesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön