View Single Post
Eski 12-10-2020, 23:51   #723
rivasol
Yeni Üye
 
rivasol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-11-2018
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi meeteine Mesajı Göster
Merhaba herkese.
Yaklaşık üç ay önce evde solucan beslemeye başladım. Büyük plastik kutular ile üç katlı solucan evi yaptım, kiracılar ikinci katta yaşıyorlar.
Solucanların yaşadığı ikinci kat tümüyle doldu ve gübre hasat zamanı geldi. Üst kata davet etmek için üçüncü kata solucan yatağı hazırladım ve bir miktar da mutfak artıklarından hazırladığım (üç aydır mutfak artıkları ile besliyorum) besinlerinden biraz koydum.
Üçüncü katın alt tarafında solucanların rahatça geçebilmesi için çok sayıda 7-8 mm çapında delikler var.
Üç gün olmasına rağmen, üst katta sadece bir kaç tane solucan var. Sizce nerede hata yapıyorum, neden hala çıkmıyorlar?
Gübre hasatı için daha kolay-etkili bir yöntem var mı?
alt kaplardaki mamalar tam yenmediği sürece solucanlar diğer üst kaba geçiş yapmazlar. mamalamayı hafta 1 olarak yapmalısınız belki 10 günde bir. mama tam yenmeden yeni bir kap koyarsanız sadece genç solucanlar yeni kaplara giderler. yetişkinler diğer kapta kalıcaktır. üretimde takıldığınız konular var ise Rivasol firmasının web sitesinden canlı destek alabilirsiniz. blog yazılarında solucanların bakımı, gübre hasatı vs gibi bir sürü makale vardır incelemenizi tavsiye ederim.

Hangi Solucan Gübresi? Solucan Gübresi Nedir? bu makaleyi inceleyebilirsiniz.

ayrıca Solucan Gübresi sızıntı suyu ile sıvı gübre arasındakı farkları nasıl ayırt etmeniz gereken açıklayıcı bır yazıda linktedir.

rivasol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön