View Single Post
Eski 10-10-2020, 22:13   #79
bilenyum
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-06-2013
Şehir: ankara
Mesajlar: 379
TCM, unutmadan hemen ekleyeyim Bulgarlarım karışmadı çünkü ekim yerlerine kadar etiketlerini kaybetmedim. Diktiğim yerleri de işaretledim. Ne yazık ki bozuk formlu oldu çoğu. Sadece 1 tanesi sizin söylediğiniz standartları yakalayabildi. Tozlanma olayı konusunda bende çok yabancıyım ve dediklerinize katılıyorum.
Elimden geldiğince tohum paylaşmaya çalıştım yetiştirebildiklerimle. En iyilerini seçmeye çalıştım ama örneğin sizin bulgar domateslere benzemiyor dediğiniz ondan alabildiğim en iyiydi. Sizde tozlaşmış olabilir mi acaba?
Lezzeti kötü değildi ama bir hafize, su gören, margred değildi.
Benim bahsettiğim bu derecelendirme örnek olarak söyledim. Tamamen tutarlı bir alt yapısı olamaz elbette ama lezzetli diye geçilmesini istemiyorum. Kaldı ki kimisi hiç yazmıyor tadı konusunda. Su gibi lezzeti olan domatesi kim yetiştirmek ister ki?
Belki de klasik, eski domates lezzetine en yakından uzağa bir derecelendirme daha mı doğru olur bilemiyorum.
Belki de temel amacımız lezzetinden ziyade tohum saflığını korumak, tohumları dağıtabildiğimiz kadar dağıtmak, saf tohumu çok kişiye ulaştırmak olabilir ama benim şuan önemseyebildiğim domates açısından görüntü tutarlılığı ve lezzeti. Elimden geldiğince de ulaştırmaya çalışacağım.

Örneğin bu yıl konumda bahsettiğim su gören domates fidesinden farklı bir domates elde ettim. Saflığından emin olamadığım için paylaşmamaya karar verdim. Toplamda 4 fide ekmiştim 2 si klasik olduğu gibi, 2 tanesi melez geldi. Melezler bahçenin yıldızı oldu çünkü inanılmaz lezzetli bir varyete yakaladı. Sanırım onu da kurallar gereği paylaşamıyorum. Bu yıl yoğun olarak onun ekimini yapacağım. 10 üzerinden 10 öyle diyeyim
Bu durumda o 2 tohum farklı iken diğer ikisi neden hiç etkilenmedi? Bir baskınlık durumu mu söz konusu oluyor tozlandığında ya da değerleri ortak mı bölünüyor tam emin değilim.

Yine de belirtin be dostlar Lezzetli domates yetiştirmek herkesin hakkı. Mümkünse kahvaltılık olanları belirtirseniz sevinirim.

bilenyum Çevrimdışı   Başa Dön