Konu: gaseker
View Single Post
Eski 07-10-2020, 09:18   #2
gaseker
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-05-2019
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 125
Yemeklik Kabak


Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: tek yıllık
Tohum Türü: Kabak
Tohum çeşit adı: Yemeklik sarı kabak
Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir Urla
Tohumun kökeni (size nereden geldi): 2020 tohum paylaşım etkinliğinde sayın MeraklıDr tarafından bu linkte paylaşılmıştı.
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Bir önlem alınmadı, bahçede başka kabak çeşidi yoktu
Tohumu ilk paylaşan: MeraklıDR sayın İncirli'den aldığını belirtmişti
Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Keçi ve inek gübresi
Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Kullanılmadı
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:Bir önlem alınmadı, bahçede başka kabak çeşidi yoktu
Hasat yıl ve ayı: Ağustos2020
Bitki tipi ve gelişim durumu: Tohumları Nisan sonunda doğrudan toprağa ektim, çok hızlı bir gelişim gösterip ürün vermeye başladılar ancak sıcakların artmasıyla ürün durdu, seneye bir ay daha erken ekeceğim.
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: İlk başta yeşil renkli tohuma bıraktığım iyice olgunlaştıktan sonra sarardı. Lezzetli bir tür.
Yetiştirme özellikleri:

Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Ben Nisan sonu ektim ama İzmir sıcaklarında meyve süresi kısa kaldı, Sıcak yerlerde Mart sonu Nisan başı ekimi uygun olabilir.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Yok
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneş seviyor
İklim gereksinimleri: 25 derece sıcaklıkta bir haftadan kısa sürede çimlendi, 35 derece civarında çiçekler meyve tutmamaya başladı
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Tohum almak için ilk meyveyi dalında bıraktım, tamamen sararıp sapı kuruyana kadar dalında tuttum.


Düzenleyen gaseker : 09-10-2020 saat 11:09
gaseker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön