View Single Post
Eski 05-10-2020, 18:48   #10
s.toprak
Ağaç Dostu
 
s.toprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-03-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 238
Merhaba,
Biraz önce soymak istediğim soymakta zorlandığım, mis gibi acur kokan, acurdan bir halka kesip ağzıma attığım anda hiç tanımadığım bir acı tad boğaz ve genzime kadar yayıldı. ağzımı ne kadar yıkasam ne kadar gargara yapsam acı tattan kurtulamadım. Acuru öğleyin, buz dolabında, içinde muhafaza ettiğim kaptan çıkarıp yıkamış, çıktığı kaba da taze siyah üzüm salkımı koymuştum. Öğleyin acura dokunmadım, fakat üzümden bir kaç tane yedim, son iki üzüm tanesi (tabii ki yıkadığım halde) bayağı acı gelmişti, üzümün acı olmasına anlam verememiş, "Neye dokundum acaba?" demiştim. Acuru akşam yemek istedim, öyle acıydı ki, yemeden bile ağzımda kalan acısından zehirlenmiş olabileceğim aklıma geliyor. Çünkü, beslenme uzmanı bir yakınım, kırda, acı marul- yabani radikanın tadına baktığımız zaman, "bitkilerdeki acılık arsenik düşündürür" demişti. Acur acılığı acı marul gibi filan değil, sabundan acı, zehir acısı gibi hâlâ boğazımda hissediyorum. Kavun acısı da çok şiddetlidir, acaba acur, kavun cinsinden olduğu için mi bu kadar acıydı? Yoksa bilmeden zehirli sebze mi yiyoruz?


Düzenleyen s.toprak : 07-10-2020 saat 19:49 Neden: açık kalmış parantezi kapadım. Bir kelimenin yerini değiştirdim.
s.toprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön