View Single Post
Eski 04-10-2020, 10:05   #58
Portakal Rengi
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 713
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Ekip içinde en yaşlı üye benim. malina telefon ettiğinde " sağlığım iyi olduğu süre çalışırım" dedim.
Etkinlik için Manyas'dan geleceğim. İstanbul'dayken daha kolay ve rahat oluyordu. Eşim Oğuz bu sene İstanbul'a gelmek istemiyor, gelirse Gayrettepe'deki eve kapanacağını düşünüyor, köyün rahatlığı daha ağır bastı. Ben de onu burada tek başına bırakmak istemiyorum ama sanırım ikna etmek zor olacak ama telefonla konuşmayı çok sevdiğinden nasılsa sık sık konuşuruz diye düşünüyorum.

Çocuklar da İstanbul'a gelmemizi çok istemiyorlar. malina müsait olursa onda misafir olur, evle malina arasında gidip gelme olayını ortadan kaldırırsak bence bir mani olmaz gibi.

Beni düşündüren koliler; koliler malina'nın dediği gibi onun kuaför arkadaşına geliyor. malina oradan alıp eve getiriyor ve evin her tarafı kolilerle dolup taşıyor. Koliler bir tehlike arzeder mi? Koliler 2-3 gün beklerse bir ihtimal üzerinde virüs varsa tehlike arzeder mi? Eldiven kullansak da sık sık ellerimizi yıkamak zorunda kalacağımız belli.

Şu ana kadar bende virus yok, bildiğim kadarı ile malina ve Zafer'de de yok. Bu çalışma anında araya devamlı bir mesafe koymak da mümkün değil. Maske önceleri takarız ama bu ne kadar devam eder onu da bilemem çünkü çalışma anında iyice kendimizden geçiyoruz.

Sağlık hizmetinde çalışan arkadaşlar nelere dikkat etmemiz gerekeni daha detaylı yazarlarsa bildiklerimize ekler ona göre hareket etmeye çalışırız.

(Ahh ah agaclar.net, sana olan sevgimiz nelere kadirmiş)
Korunma konusunda dikkatli olduğum için birikimlerimden öneriler :
Karton, pamuklu kumaş bir gün içinde dokunulabilir oluyormuş. Sizi asıl riske sokacak malzeme naylon poşetler. Ben, göndermeden önce dezenfekte edeceğim poşetleri. Ama bu yeterli olmayacak. Çünkü kargo poşeti plastik ve çok kişi dokunacak. Plastikler eve girmeden önce dezenfekte edilirse riske girmezsiniz.
Kullandığım yöntem : 5 lt suya 1 çay bardağı çamaşır suyu ekleyerek bir solüsyon hazırlıyorum. (Ameliyathane dezenfekte etmek için kullanılabilen oranlar.) Bunu kapaklı bir kaba döküp, merdivene koyuyorum. Plastik ambalajlar silinerek içeri alınıyor. Buradaki sorun onca poşetin nasıl temizleneceği. Toplu daldırma kullanılabilir düşüncesindeyim.
75 °C lik fırında bekleterek de virüsten kurtulunuyor. Plastik bu sıcaklığa dayanabilir, tohumlar da bu sıcaklığa dayanabilir mi? Seçenek olabilir.
Konu hakkında daha bilgili olanlardan gelecek önerileri de bekliyorum. Bize de yardımı olacaktır.
Emeği geçecek olanlara şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum. Kolaylıklar diliyorum.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Başa Dön