View Single Post
Eski 30-09-2020, 22:13   #2
Doku_Kültürcü
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-02-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,127
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Batuhan Yılmaz Mesajı Göster
Sevgili Forum arkadaşlarım yıllardır bu sitedeyim muazzam dostluklar kurdum. Akranım veya benden yaşça çokça büyük insanlarla dost olup muhabbet etme fırsatını verdi bu forum bana, tabi bunun yanında muazzam bir bilgi hazinesi. Ben öncelikle bu sitenin kurucusuna teşekkür etmek istiyorum daha sonra da bana her konuda yardımcı olan moderatör arkadaşlarıma. Bugün ilk defa bir sitede yazım yayınlandı. Sizlerin de yayınları var mı yazdığınız herhangi bir site veya kuruluş burada paylaşırsanız tanışıp diyalog kurma şansımız bilgiselleşme olasılığımız artar herkese sevgiler. Merak edenler için yazımın linkini bırakıyorum

https://karmakaset.co/85-milyon-yasi...mucize-orkide/

Burada da kendilerinin İnstagram sayfası var
https://www.instagram.com/p/CFw9VzWA...d=6j2khrzi8dxs

İnstagramda da paylaşım mevcut oradan benide takip edebilirsiniz sevgili forumdaşlarım. İyi akşamlar.
Üç çeşit fotosentez var: Krasula asit metabolizması (CAM), C3 ve C4. Bu isimlendirme, fotosentez sırasında ilk sentezlenen maddenin karbon atomu sayısıyla ilgili. Krassula fotosentezinde karbondioksit malik asite çevrilip vakuollerde depolanıyor.

Işık varlığında bundan şeker sentezleniyor ve fotosentez türleri arasında en verimsiz olanı (en verimsizden en verimliye doğru sıralama CAM<C3<C4). Krasula (CAM) fotosentezi, orkide türlerinin sadece bir kısmında görülür, (kalın ve etli yapraklı orkideler). Diğer orkideler C3 fotosentezi yapar (mesela bazı Cymbidium türleri) veya çok ışık alan bir bölgede yetişiyorlarsa, krasula fotosentezinden C3 fotosentezine geçiş yapabiliyorlar.

Bildiğim kadarıyla Dendrobium nobil türü bu geçişi yapabilen fotosentetik elastikiyete sahip.

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön