View Single Post
Eski 28-09-2020, 12:16   #89
brf840
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-05-2020
Şehir: Bursa
Mesajlar: 70
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Portakal Rengi Mesajı Göster
Gazbeton dubelleri tutamayacağı için yanlış olur. Kaldı ki gazbeton varsa mantolamaya gerek olmaz. Dış sıva, dış etkilere karşı duvarı korumak içindir. Mantolama yapacaksanız ve yerinde kalacağına eminseniz mantolamanın dışındaki kaplama dış etkilerden korunmayı sağlar. Bu durumda sorununuz dubellerin sağlam olarak tutunabileceği bir duvar bulmak. Tuğla veya bims bunu yapabilir mi ?
Beton yüzeye dubeli tutturursunuz. Uygulama doğru ise kalıcıdır. Pas payı içinde kalır, betona zarar vermez. Kalın dış sıva yapmadan boşluklu bir malzemeye dubel tutturamazsınız. Düşüncesizce maliyet düşürme çabası olur.
Kardeşim senin sayende pek çok yanlıştan döndüm bunun için size minnet borçluyum ama bu gazbetona mantolama yapmaya gerek olmadığı noktasında ne belediyeyle ne de inşaat mühendisleriyle anlaşamıyorum. O yüzden en iyisi 20 ilk bims + kaba sıva ve mantolama yapayim diye düşünüyorum. Beldiyeye gidip gazbeton enerji katsayı vs diyorum, adamlar basmakalip hayir arkadaş mantolamaz olmazsa iskan vermeyiz diyor, asansörü bile 1 aylık uzun ugras sonucu iptal ettirdim

brf840 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön