View Single Post
Eski 27-09-2020, 09:01   #69
obabilgesi
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 417
Red face

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Sn. obabilgesi;

İlk tohum ekmeye başladığım zaman ben de sizinle aynı hataya düşmüştüm. Elimdeki bütün tohumları ekmiş olumsuzluklar olunca da hiç tohumum kalmadığı için sezonu tek tük kalanlarla idare etmiştim.
Arkadaşlarımız ne kadar yazsak da ellerindeki bütün tohumları daha havalar tam ısınmadan ekmekte, yeterli sıcak ve ışık olmaması nedeni ile bir anda büyüyen fideler uzayıp daha sonra kurumaktalar. Ben artık elimdeki tohumların tamamını değil bir kısmını ekiyorum. Bunun iki faydası oluyor. Kademeli ekim yapınca fidelerin tamamının ölmesinin önüne geçiyorum. İkinci olarak farklı zamanlarda ekim yapılması durumunda ürün alma zamanı daha fazla uzuyor.

Sarı kantaron çok yıllık bir bitki. Minicik tohumdan çıkıp büyüdüğü zaman uzun yıllar boyu çiçek açabilmekte. Benim damlama sulama yapılan alanda kendi kendine tohum çimlenmekte. Biraz büyüdükten sonra toprağı ile birlikte alıp ilkbaharda istediğim yere götürdüğüm zaman rahat bir şekilde büyümekteler.

Umarım istediğiniz gibi olur. Yeniden geçmiş olsun.
Çok teşekkür ederim...
Çok haklısınız, acemi olduğum bir gerçek ama aslında bende hep yedekleyerek ekim yapıyorum. Kantaron yabani olduğu için, arsızdır her halükarda çimlenir zaten diye bir yanılgıya düştüm. Sığ ama geniş bir kaba serpince hepsi çimlendi ama dediğim gibi su kesiği oldu, yani bu ihtimali hiç düşünemedim.
Şimdi kurtarabildiğim 3-5 kök mevcut, artık ev ihtiyacı kadar kendi tohumundan üretirim. Bu arada tohumları komple kaybettiğimi düşünüp bir firmadan topas varyetesini de edinmiştim.
Şimdi iki farklı türü çoğaltıp, yapacağım yağı kıyaslayacağım, gelişmeleri yazarım mutlaka. Tekrar çok teşekkürler...

obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön