View Single Post
Eski 26-09-2020, 21:54   #336
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
Teşekkürler Satın Muda, acaba yumru yapması ne kadar sürer? Bu arada kalan iki yumrunun üzerindeki filizlerin bir kısmını söküp köklendirdim, o iki yumruyu da apartmanın bahçesinde saksıya ektim. Ancak orada da ortam çoğunlukla gölge.
Sn. Ozlem A;

Benim bahçede geçtiğimiz yıl dikmiş olduğum tatlı patatesler toprakta çok küçük oldular. İlk defa bir tane de olsa çiçek açtığını gördüm. Ancak soğuklar nedeni ile çok küçük cılız yumruları oldu. Bir tanesini arkadaşa vermiştim. O saksı içerisinde bu yıla kadar getirdi. Bu yıl oluşan yumruyu afiyetle yemiş. Tabi bu arada bende ve onda sürgünlerden köklendirme yapmıştık. Ramazan bayramı arife günü sokağa çıkma yasağı nedeni ile ani bir kararla bahçeye gittim. Tabi elimde köklendirdiğim ve bir kısmı da saksıda olan tatlı patatesleri de götürmüştüm. O geceyi herhalde hiç unutamayacağım. Hiç bu kadar soğuk bir gün görmedim. Bizim tatlı patatesler de nerede ise ölüyorlardı. Arkadaşın oraya götürdüm. Bir müddet kötü olsalar da iyi su tutan toprak ile yanmış gübreyi eleyerek elde ettiğim 50 cm yüksekliğindeki yere diktim. Son zamanlarda hızlı bir atak yaptılar.Bu yıl geçen yıldan belki daha iyi olur. Gelişim düzeyi çok iyi çünkü. Ancak soğuklar geldi. Ne kadar daha dayanırlar bilmiyorum. Güneş görmesi durumunda sizdeki gibi ince olan gövde ve yapraklar kalın ve sağlam oldular. Umarım hepimiz istediğimiz gibi bir hasat yapabiliriz.

Name:  Tatlı patates.jpg
Views: 634
Size:  78.1 KB

İçi beyaz ve turuncu olan tatlı patates fidelerini aynı yere ektiğim için bir kısmının yaprakları tamamen yeşil, turuncu olan ise kırmızımsı yapraklı.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön