View Single Post
Eski 21-09-2020, 18:40   #29
DiPoLe
Ağaçsever
 
DiPoLe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-02-2013
Şehir: Bursa
Mesajlar: 32
Bu gecikmiş paylaşım için öncelikle özür dilerim. Bu sezon tohumlarımın başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmemiştir. Önce serayı dışarı taşıdığım ilk günün gecesi, seranın üzerine devrilmesin diye taş koymama rağmen, sabah serayı devrilmiş buldum. Küçücük fideleri yerden toplayıp tekrar viyollere yerleştirmeye çalıştım. Tohumların yarısından fazlası telef olmuştu, ancak yine de bir kusmını kurtarabilmiştim. Az ürün de alsam en azından seneye ekecek ve paylaşacak tohumumun olacağını düşünerek avuttum kendimi...
Kalan fidelerimi toprakla buluşturdum. Bu arada evde bahçe duvarları yapılıyordu, henüz tamamlanmamıştı. Bir sabah kalktığımda bu sefer de içeriye açık olan bahçe tarafından bir (veya birkaç) keçinin girdiğini farkettim. Bahçeyi talan etmişlerdi! Kaktüslerin çiçeklerine kadar yemişlerdi. Tabi fideleri de... O kadar üzüldüm ki, durumu paylaşmaya elim gitmedi bir türlü... Duvar inşaatımız bittikten sonra, fide satın alarak bahçemize diktik. Diktik dikmesine, ama tabi bütün hevesimiz kaçmıştı.
Geçen gün sebzelerimizi söktük. Birkaç hafta sonra kışlık ekimimizi yapacağız. Zaman buldukça buradan pylaşımlara devam etmeyi planlıyorum.
Ve başıma gelen tahlihsizliklerin ardından, belki de meyvelitepe'nin önümüzdeki tohum paylaşım etkinliğinde bana bir şans daha tanıyabileceğini ümit ediyorum ))
Pylaşımları takip eden ve değerli fikir ve yorumlarını esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum.
Ayrıca paylaşılan o muhteşem tohumları gereği gibi koruyamadığım için, tohumları bizimle paylaşan ve paylaşımın her aşamasında emeği geçen herkesten tekrar özür diliyorum.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

DiPoLe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön