View Single Post
Eski 16-09-2020, 20:30   #528
vakanüvist76
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-07-2020
Şehir: Yalova
Mesajlar: 4
Kaolin konusundan sonra bu konuyu da tek tek sonuna kadar okudum. Sonu zaten belliydi ancak neredeyse son sayfaya kadar sürecin ilerlemeye devam etmesi merakla sonlara ilerlememi sağladı.

Doğal tarım severler adına üzücü bir sonuç olmuş. Ancak gelecekte tekrar böyle bir oluşum fikri ortaya çıkarsa burada çok güzel tecrübeler oluşturulmuş. Bu başlığın bu sebeple bence önemi oldukça büyük. Çünkü UBYİ oluşumu, oluşumun başarısızlığı sebebiyle değil ön ayak olmuş üyelerin başka bir konuda yaşadıkları sorunlar sebebiyle yarıda kalmıştır. Demekki fikirleri devralıp, günün koşullarına göre güncelleyip, tekrar başlatılmaması için hiçbir sebep yok. Heleki 10 yıl evvelki durumdan daha beter zehir batağına saplanmış durumdayken. UBYİ görünürde belki yarıda kalmış zannedilebilir ancak ülkemiz/insanımız/insanlık böyle oluşumlara günden güne daha çok muhtaç.

Tarım konusunda oldukça acemi sayılabilecek noktadayım. Kendi ihtiyacımıza ancak yetecek kadar zeytin üretim kapasitemiz var. Ve bu potansiyelimizi de zehir kullanmadan yapmaya çalışıyorum. İmkanlar elverdiğince doğal üretim üzerine kendimi geliştirip bu süreci bulunduğum bölgedeki insanlar için de örnek hale getirmeye çalışıyorum.

Gün gelirde tekrar böyle bir oluşum fikri ortaya çıkarsa ben hep buralarda olacağım. Ha bu yazdıklarımdan, Sn. Feyzalp'in belirttiği gibi, birilerinin ön ayak olmasını beklediğim sonucu çıkarılmasın. Ön ayak olanlarımızın ortaya çıkması için de "temiz bahçelere" ihtiyaç var. Ben işte o bahçeyi oluşturmaya, kendimi temiz bahçesinde sürdürülebilir tarım/ziraat yapmaya hazırlıyorum. Ki zamanı geldiğinde ortaya çıkabilecek yeni UBYİ oluşumunun zeminini oluşturabilelim.

Sevgiyle, sağlıcakla kalın.

vakanüvist76 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön