View Single Post
Eski 16-09-2020, 17:20   #3
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Şehirdeki evimizin yanındaki apartmanda mantolama yapılıyor. Duvara sert köpük levhalarını yapıştırdılar özel harcıyla, sonra dubellerle sabitleyip üzerine sıva sonrada boya yaptılar. İşi yapan ustaya seslendim biraz bilgi alayım diye abi patron aşağıda onunla konuşun dedi. İndim aşağıya patron tanıdık çıktı. Derdimi anlatınca bu usul sende olmaz sana ben en düzgün yolu anlatayım dedi. Yukarıda yazdığım yolu anlattı ama o xps levhalar yapışmadan serilecek membran üzerine akabinde serilecek mıcırla levhalar sabitlenmiş olacak diye ekledi. Yapıştırma ilavesini nette yaptığım araştırmada okuduğum bir yazıda gördüm ve aklıma daha yattı o yolu izleyeyim dedim.

Yaz başı başka bir yerde çatı tadilatı işimizi hakkıyla ve çokta uygun fiyata yapan marangoz tanıdıkla konuştum biz yaparız her türlü çatı ve izolasyon işini dedi ama daha sonra bu yolun sağlıklı olmayacağını en sağlam yolun ahşap üzerine kiremit çatı olacağında ısrar eder oldu, üstelik uygun bir fiyat teklifiyle geldi.

Karar vermek zor ama hiç şüphem yok ki çatı yaparsam evin üzerine ne kadar iyi kapatılırsa kapatılsın haşere ve fare yuvası olacak orası eminim.

Araştırmaya devam ediyorum. Gelişmeleri yazarım buraya.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön