Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware
Sanırım sizdeki tür yağ verimi yüksek fakat kalitesi düşük olan tür (tam emin değilim). Caffur oranı yüksek ise (sıfırdan) kalite olarak düşük oluyor yağın.
Çoğaltma konusu çok basit. Tekrar fide almanıza gerek yok. Odunsu yapıya erişenleri köklerinden budayıp toprağa sokuyorsunuz bu kadar. Sulamaya dikkat ederseniz hemen köklenirler. İlkbaharda ya da sonbaharda yapmak mantıklıdır.
|
Sayın AkisSoftware,
Lütfen cahilliğime verin bir sorum olacak size. Odunsu kısma ulaşan lavantalardan bir dal kesip köklendireceğiz değil mi? Yoksa soğanlı bitkiler gibi gerçekten kökünü açıp öyle mi ayıracağız?("köklerinden budayıp" dediğiniz için soruyorum) Ben de bahçemde şimşir gibi çit amaçlı ektim lavantayı 60 kök kadar. Hem çocuklar sebze bostanına girmiyor hem de doğal bir güzellik oluyor. İsteyenlere nasıl dağıtabilirim onun için soruyorum. Teşekkürler.