View Single Post
Eski 08-09-2020, 14:24   #15
Duru
Ağaç Dostu
 
Duru's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2017
Şehir: istanbul
Mesajlar: 253
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alperfect Mesajı Göster
Bu yıl bahçenin keyfini çok güzel çıkardık. Pandemi döneminde önce okullar tatil oldu sonra da kısıtlama geldi. Oğlum evde çok sıkılıyordu biz de çıkıp çıkıp bahçeye gittik. Hem hava aldı hem de artık çoğu şehir için lüks haline gelen toprakta büyüme keyfini ucundan bucağından da olsa yaşadı.
Bol bol doğa yürüyüşüne çıktık. Kendince kamp alanı buldu değerlendirdi. Her gördüğü ağaç çiçek börtü böcek hakkında 1 saat yorum yaptı.
Tohumdan ektiğim domates ve biberler çok hızlı çimlenmelerine rağmen bir türlü büyümedi biz de fideciden fide olarak aldık. Küçük bir alanı ekim için ayırmıştım. Sadece domates ve biber fideleri sığdı. Sonra aklımın estiği yere tohum ektim amacım sadece bu yıl yetiştirmiş olmaktı. Çok net bir şekilde hatalarımı gördüm:
1- sulama sistemi çözülmeden hiç bir şey yapılmazmış (Allahım 3 kabak 5 salatalık sula sula bitmiyor).
2- bahçenin eğimini tam düzeltememişler (dümdüz bir bölge oysa) hafif bir eğim bizi rahatsız etmemişti ama sulamayı hortumla yapınca bitkileri çok etkiledi üst kısımlar susuz kaldı.

Ne kadar güzel çocuklar için doğanın eğitici gücü çok fazla. Keşke okullarımızda da böyle bahçeler olsa bol bol vakit geçirse çocuklarımız. Kolay gelsin size de bol ürünler


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Duru Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön