Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 07-09-2020, 16:52   #1451
elifaydin
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-12-2017
Şehir: İstanbul-Tekirdağ
Mesajlar: 673
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Ben de ondan eskiyle karşılaştırın diye koydum eskileri. Domates kendine döllenen bitki aslında çaprazlaşma pek olmuyor ama olasılığı sıfıra indirmiyor. Ben (aslında hanım) eski maniyeleri pek sevmiyoruz zaten ki o sebeple ekmiyorum, kıvrım kıvrım yapısı ile soyması dert, sadece tohum yenilensin diye dört kök ekmiştim sadece. Ama dediğim gibi yeni türü çok sevdik eşimle. Ortadan kesince gurme etseverlerin hoşuna giden mermer gibi yağı dağılmış pirzola manzarası var, kıvamı da (yumuşaklık) bulgar dan bir tık aşağıda müthiş bir şey, inşallah seneye de devam eder.

Sizin bardak çeriyi de merak ettim. Çeriyi çok sever değiliz, erken oldukları için diğerleri gelinceye kadar işimizi görüyordu.
Açıkçası geçen sene kasım sonuna kadar ürün aldık bardak çerilerden, diğer domateslerin üründen vazgeçtiği zamanlarda bile sadık dostumuz oldular. Kabuklarının kalınlığı diğer çerilere kıyasla daha ince gibi, biz seviyoruz onları kısaca. bana hatırlatırsanız size tohumlardan gönderirim denersiniz.

Kıvrımlı domatesleri biz de çok sevmiyoruz soyması ve kullanımı dert oluyor. Ama sizin bu son hali çok başarılı görünüyor açıkçası.

elifaydin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön