View Single Post
Eski 25-08-2020, 22:00   #64
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Sn. Hakan DAG;

Fotoğraflardan gördüğüm kadarı ile iğde ağacınızın bir sıkıntısı yok. Sadece budamanızı yapıp sonbaharda ağaç taç izdüşümüne yanmış gübre ve dip gübresi atıp yaz boyu da sulamasına dikkat ederseniz ağacınız hızlı bir atak yapacaktır. En azından bu şekilde yapıp ağacınıza iki yıllık bir süre daha verin. Gövdesi iyice kurudu ise o zaman aşağıdan dip sürgünlerinin en kuvvetlilerinden bırakarak kesip hızlı bir şekilde büyümesini sağlayın. Ancak yanına iki sırık dikip filizin kırılmasını önlemeniz lazım.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hakan DAG Mesajı Göster
Bir fikir verecek kimse yok mu arkadaşlar. En azından fidandan ya da topraktan mı kaynaklandığını tahmin edebilecek biris varsa iyi olur. Çünkü söktüğüm gibi başka bir fidan diktiğimde aynı sonuçla karşılaşmayayım.
Toprak tahlili yapma durumumuz yok.
Toprağın derinliğini bilme durumumuz yok
Fidanın da görünürde sıkıntısı yok.
Diktiğinizde ne halde idi siz biliyorsunuz. Şu an ile karşılaştırabilirsiniz. Aldığınızda muhtemel ince bir dal halinde iken büyümüş görünüyor.
Gübreleme ve sulama sıklığını siz biliyorsunuz. Muhtemelen suyu yeterli gelmiyor. Bir komşu beş litrelik suyu iki fidana paylaştırıyor daha sonra sulama yaptığını söylüyor. Bu yıl geçti. Sonbaharda gübrelemelerinizi ağaç dibine değil taç izdüşümü boyunca geniş yapıp toprağı belleyin.
Geniş olarak ağacın çevresini açın.
Her hafta bir saat boyunca sulayın. Toprak suya iyice doysun. Ağaç derine ve çevreye kök atabilsin. Ağustos 15 ten sonra su vermeyi kesin.
Ben ekşi karadutu o kadar sulasam da yaprakları susuzluk çektiğini söylüyordu. Yıldızları dikmek için toprağı genişçe açıp suyu doldurunca şu anda baharda veremediği kadar yaprak verdi. Frambuazlar damlama su ile sulamayınca ne kadar su versem de bu yıl çiçek açmalarına rağmen halen meyveleri büyütemediler. Geçen yıl çok daha büyük ve bol meyveli idiler. Kışa kadar furambuaz yemiştim.
Sonra sıkıntı toprakta mı fidanda mı karar verirsiniz.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön