View Single Post
Eski 23-08-2020, 16:35   #442
musk
Ağaç Dostu
 
musk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 660
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi batub95 Mesajı Göster
https://hizliresim.com/krLIMN
https://hizliresim.com/BboK56
https://hizliresim.com/Vhapu1
https://hizliresim.com/7i5p6E

Fotoğraflarda görüldüğü üzere çiçeksiz bir bitki oldu. Çok nadiren bir tane çiçek açıyor ve o da 2 hafta sonra kuruyor. Toprağı çok kurutmadan suluyorum. Toprağın üstünde beyaz renklerde bir şeyler var. Ne olduğunu anlamadım. Yeni yaprak açıyor her zaman fakat bir türlü çiçek açmıyor. Ayrıca bu sene saksını değiştirmedim. Yeterli gün ışığı aldığını sanıyorum. Direk güneş ışığına koymuyorum. Fotoğraflara bakıp nasıl bir yol izlemem gerektiğini söyleyebilirseniz çok sevinirim.

Mutlaka önerilerinize ihtiyacım var çünkü ne denediysem olmadı. Vitamin aldım döktükten sonra 1 tane daha çiçek açtı ama yine öldü. İlk aldığımda 4 çiçekli idi.
Bitkiniz aslında sağlıklı gözüküyor, gün içinde aldığı ışık az geliyor olabilir. Topraktaki beyazlıklar verdiğiniz suyun kirec kalıntıları. suladıkça artacak. Toprak sırf torf. Haliyle çamirlaşma oluyor ve uzun süre suyu tutuyor . Tavsiyem; 50/50 torf ve cocpeat karıstırın Bulursanız %20 civarında da vermikülit ve perlit ekleyin güzelce harmanlayın bitkinizi dikin. Bu harç güzel süzek bir harç olacak. Ondan sonra bitkinizdeki farkı görürsünüz. Arada besin vermeyi de ihmal etmeyin.

musk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön