View Single Post
Eski 22-08-2020, 20:38   #1
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Kabak Çorbası

Sakız kabağından çorba yaptım, pek de güzel oldu. Yapımı da çok kolay.

2 veya 3 adet körpe kabağı soyup yuvarlak yuvarlak keserek bir tencerede haşlayın. İyice yumuşayınca kevgire boşaltarak süzün.

Bir tencereye iki çorba kaşığı zeytinyağı ve bir kaşık kadar da tereyağ ilave ederek eritin ve buna iki yemek kaşığı dolu dolu un koyarak, kokusu gidene kadar kavurun, sonra buna süzmüş olduğunuz kabakları ilave ederek pürüzsüz hale gelene kadar ezin veya blender dan geçirin.

Püre haline gelen kabaklara bir su bardağı süt ve varsa 4 su bardağı da et suyu ya da kemik suyu ilave edin. Yoksa normal su da koyabilirsiniz ama et suyu ile çok leziz oluyor.
Dibi tutmasın diye tahta kaşıkla karıştırın, hafif koyuca olduğunda (krema havasında oluyor ve) çok yakışıyor.
Bu arada baharat olarak tuz, karabiber ilave edin. Bir tatlı kaşığı kuru nane ufalayın.

Servis yaparken tabağa aldığınız çorba üzerine ince ince kıyılmış taze dereotu ilave edin.

Afiyet olsun

Name:  IMG_6529 (800 x 600).jpg
Views: 103
Size:  40.5 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön