View Single Post
Eski 17-08-2020, 14:17   #189
bnymnblr
Ağaç Dostu
 
bnymnblr's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-04-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 299
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi devrann Mesajı Göster
Okuduğum bazı kaynaklarda gojiberry'nin suya dayanıksız olduğu ve suyu sevmediği konusunda bilgiler var.
Tohum paylaşımından gelen tohumlardan yaptığım gojiberry fidelerim vardı bir çoğu kurudu hele siyah gojiberryler iki defadır uğraşıyorum suyunu istediği gibi veremediğim için öldükleri anlaşıldı.
Bu da istenilen verimi düşürüyor olabilir.Verimden kastım meyve büyüklüğü ve şeker oranı yoksa gördüğüm kadarıyla uzunca bir süre çiçek açıp meyve verebilen bir bitki.Solanum torvum diğer anaçlar gibi uzun süre yaşayabilen bir anaç değil bendeki 3 yaşında ama artık bitkinin kalınlığı artmıyor durgunlaştı bu da demek oluyor ki bitki artık zayıflıyor.Oysa Chrysotrichum hem suya dayanıklı hemde çok güçlü bir kök sistemine sahip, gojiberry için mükemmel bir anaç olabilir.Böylelikle sulama ve gübreleme yapılarak şeker oranı ve büyüklüğü ve gramajı arttırılabilir diye düşünüyorum
Solanum Chrysotrichum a yurtdışında biber aşısı yapıp da tutturanlar var. Ancak Chrysotrichum biberi fazla geliştirmiyor. En fazla 1 **** 2 ufak biber veriyor. Kuvvetli Biber anacı bulabilmek şuan için pek mümkün gibi gözükmüyor.

Ancak çok yıllık biberler de var Onlarda da zehirli türleri bilmek ve onlardan kaçınmak gerekiyor.

bnymnblr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön