View Single Post
Eski 13-08-2020, 11:32   #158
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
İstanbul Üsküdar’daki Bestekar Selahattin Pınar Sokak’ta, boğaz manzaralı 4 katlı bir binanın bahçesinde bulunan tarihi fıstıkçamı, bina sakinleri tarafından kesildi.

Name:  fistikcami.jpg
Views: 389
Size:  50.9 KB

Paylaşım üzerine harekete geçen Üsküdar Belediyesi ekipleri adrese giderek incelemelerde bulundu. Belediye ekipleri incelemenin ardında yaptığı açıklamada “İhbarı alır almaz olay yerine intikal ederek özel mülkteki orman ağacının kesildiğini tespit ettik. Ceza yetkisi İl Orman İşletme Müdürlüğü’nde olduğundan tutanağı ilgili kuruma ilettik. İbretlik bir ceza için kurumla irtibat halindeyiz” dedi. Orman ağacı vasfındaki ağaç özel mülk alanında bulunduğu için Üsküdar Belediyesi ekipleri sadece tespit tutanağı tuttu. Bu tutanak İl Orman İşletme Müdürlüğü’ne gönderildi.

Olayın meydana geldiği Bestekar Selahattin Pınar Sokak’taki 116 numaralı binanın sakinleri ağacın izinli kesildiğini iddia etti. İsmini vermek istemeyen bir bina sakini “Ağaç çok yaşlıydı. Çocuklarımız bahçede ağacın altında oynuyor. Birkaç dalı kırıldı. Orman İşletmeleri Müdürlüğü’nden gerekli izinleri aldıktan sonra kestik” dedi.

İddialar üzerine açıklama yapan İstanbul İl Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri ağacın kesimiyle ilgili izin alınmadığını açıkladı. İl Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri “Fıstıkçamı orman ağacı vasfında olduğu için kesilmesi izne bağlıdır. Özel mülkte bulunması durumu değiştirmez” dedi. Yetkililer izinsiz ağaç kesen bina yönetimine 308 lira idari para cezası uygulandığını söyledi. Alan özel mülk olduğu için apartman sakinlerinden birisi şikâyette bulunduğu taktirde ağacı kesen kişi hakkında adli soruşturma da başlayabilecek.

Anlaşılan ağacın kesilmesini fotoğrafçı ve gezgin İlsu Dirgin olmasa öğrenemeyecektik...

Kaynak

.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön