View Single Post
Eski 10-08-2020, 16:19   #1
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Siyah Sarımsak

Belki malina gibi çoğunuz da bu siyah sarımsağı biliyorsunuzdur ama ben daha dün tanıştım.
Bana çok enteresan geldi ve sizlerle paylaşmak istedim.

Kemoterapi gören bir arkadaşım bu siyah sarımsakdan her gün yarım baş yiyormuş. Yerken bana da bir diş uzattı "abla bir tadına bak, enteresan bir şekle dönüşmüş" dedi.

Hakikaten çok enteresan geldi, önce sarımsak kokusunu alıyorsunuz ama vücutta hiç kokmuyormuş. Rengi simsiyah, kremsi bir meyve gibi ve tatlı, bildiğimiz sarımsakla hiç alakası yok tad bakımından.

Sizlerle daha detaylı paylaşmak için bir baş aldım, kesekağıdı üzerindeki bilgileri de sizlerle paylaşacağım.

Taşköprü Sarımsağı belirli sıcaklık ve nem koşullarında altı hafta gibi bir zamanda fermente edilerek siyah sarımsak elde ediliyormuş. Hiç bir katkı maddesi içermiyormuş.
Normal sarımsağın fermantasyon işlemine tabi tutulması sonucu elde edilen normal sarımsağa göre çok daha güçlü bir ürünmüş, fermantasyon sayesinde besin içeriği zenginleşip sarımsak güçlü bir gıda takviyesi haline dönüşüyormuş.

İsterseniz diş diş yiyerek, isterseniz püre gibi ekmeğe sürerek ya da salata, makarna ve pizzada kullanabiliyorsunuz.

Kesekağıdı üzerindeki besin içeriği (100gr.içinde)

Name:  IMG_6484 (800 x 600).jpg
Views: 319
Size:  51.5 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön