View Single Post
Eski 08-08-2020, 11:43   #49
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Portakal Rengi Mesajı Göster
...
Soğutmada asıl sorun döşemede oluşan su birikintileri. Haziran başı ve Ağustos da hava nemlenir ve yüzeyler sürekli ıslanır. Nem alma çözümü gerekiyor. Bu neden ile döşemeden soğutma önerilmiyor. (İnsan nefes aldıkça nem üretir. Havanın nemi de eklendiği zaman ciddi sorun)
...
Sıcak su üretimi ısı pompasının verimini düşürür. Sıcak suyu üretmek için pompayı 55 °C sıcaklıkta çalıştırmak gerekiyor. Bu durumda 4,5 olan katsayı 2 li değerlere düşer. Ev sayınız çok ise bir ısı pompası su ısıtmak için ayrılarak çözülebilir.
Isı pompası kullanımında yazın soğutma yoğuşma sebebiyle yerden ısıtma borularından yapılmaz, tesisat ona göre hazırlanarak fancoil kullanarak yapılır. Kış bitip mekan soğutma ihtiyacı ortaya çıktığında tesisattaki bir kaç vana yardımıyla soğutulmuş su fancoil hattında dolaştırılır.

Kışın sıcak su üretimi de ısı pompasıyla gayet güzel yapılabiliyor. Bunun için 55 dereceye gerek yok. Bizim sistemde dönüş suyu sıcaklığı 42 derece ve sıcak su ihtiyacı için gayet yeterli. 10 senedir herhangi bir sıkıntı çekmedik.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön