View Single Post
Eski 08-08-2020, 10:17   #47
Portakal Rengi
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 713
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi brf840 Mesajı Göster
3 farklı insaat mühendisiyle konuştum gazbeton çatlama yapar,gazbeton ustu yalitim yapmayıp kolonları yaparsa isi geçirmenizi vs sıkıntı olur dediler. Bende 2 ihtimal üzerinde duruyorum

1- bims + tasyünü
2- bims + strafor mantolama
İnşaat mühendislerinin ezberini bozabilsek, ısı yalıtımı bir kademe iyileşir. Ülkemiz mühendislerinin temel sorunu işine geleni genelleştirmek. Bunca gazbeton yapı duvarı çatlak çatlak yaşıyor o zaman. Öyle mi acaba?
Isı yalıtımını ders olarak okumakla birlikte hiç önemsediklerine rastlamadım. Ne inşaat mühendisi ne mimar.
Gazbeton ile kolon-kiriş yalıtımının birleştiği yerde iki yöne de enaz 10 cm binen file çatlatmaz. O mühendislere sormanızı isterim. Mantolama yalıtımı olan plastikler, gazbetondan daha iyi sıva tutumunu nasıl sağlayabilirmiş? Yüzeyleri de daha pürüzsüz üstelik. Yüzeyi neden file ile kaplıyorlarmış ?
İki plastik yanyana durup yalıtım sağlıyor ise plastik ile gazbeton yan yana neden sıkıntı yaratacakmış ? Sıva işçiliğinden mi korkuyorlar ? Sıva yapamıyorlarsa mantolamanın hassaslığında sıvayı nasıl sağlayacaklar ?
Duvarın yüzeyine taş yününü delik delip dubel ile bağladınız. Yani plastik çiviler taşyünü + sıva malzemelerinin tüm yükünü taşıyacak. Üstelik 5 cm lik moment kolu oluşturarak. O mühendislere, plastik çivi bu yükü taşır mı diyerek hesaplatın. Taşımaz diyecekler. Niye öneriyorsunuz o zaman, deyin. Hep böyle yapıyoruz ya da herkes yapıyor diyecekler. Mühendislik aklına aykırı çünkü.
Lütfen sorun. Bu yazıyı da okutabilirsiniz.
Yeni yapılan binada mantolama yapmak bir mühendis için aptallıktır, NOKTA.
Gazbeton ve kolon-kiriş yalıtımı yapın. Ne zaman döküleceği hakkında fikrimiz olmayan mantolamadan uzak durun.
Her diploması olan mühendis olamıyor. Mühendisliği meslek edindiğine inandığınız kişilere değer verin. Diploma iş yapmıyor. İddialılar ise mail adresimi veririm.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön