View Single Post
Eski 03-08-2020, 08:46   #42
Portakal Rengi
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 713
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MasifEv Mesajı Göster
Sayın Portakal Rengi ,

Isı pompası mı kullanıyorsunuz?
Kullanıyorsanız bu konu hakkında bilgi verdiğiniz bir sayfa var mı?
Isınmanın lpg ile yapıldıgı bir bölgeye turizm tesisi kurmayı dusunuyoruz açıkcası ilk hedefim ısı pompası sistemi ile ısıtma sağlamaktı fakat türkiyede uygulaması oldukça az , sizin bu konuda tecrübeniz varsa yararlanmak isteriz.
Etki katsayısı 4,5 olan bir ısı pompası kullanıyorum. (1 kW elektrik harcadığı zaman 4,5 kW ısı üretir.) Akdeniz ikliminde olduğumuz için 4 e yaklaşıyoruz. Elektrik satış fiyatını 4 e bölerseniz birim ısıtma giderimiz çıkıyor ki doğalgaz fiyatı dolaylarında. Bu değere ulaşabilmenin ana etmeni döşemeden ısıtma. Radyatör ile ısıtma olarak kullanılırsa, etki katsayısı 2 dolaylarına düşecektir. Eğer soğuk bölgede kullanılacak ise daha da düşük değerler ile karşılaşabilirsiniz.
Uygulama yapacağınız bölgede servisi olan markalara yönelmenizi öneririm. Yerli üretici yok. Pazarlaması yerli markalar tarafından yapılıyor.
Ahşap altyapıda döşemeden ısıtma yapılabilir ve düşük sıcaklık gerektirdiğinden ( 30 °C dolayında) altyapıya zarar vermez. Uzun yol kat etmediği durumlarda dağıtım merkezi kullanılabilir. (Dolaşım pompasının karşılayabileceği kayıp kadar uzaklığa taşınıyor.)
Yapılabileceğini düşünüyorum. Uygulamacı (ürün satıcısı olmayan) ile çözüm üretebilirsiniz. Diğer yol proje çizdirmek olabilir.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön