View Single Post
Eski 28-07-2020, 09:23   #1115
Styric
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-05-2017
Şehir: KONYA
Mesajlar: 108
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ikiy Mesajı Göster
Bendeki sorun buyuk ihtimal kurt. Artik sulama yaparken gri renkte ucusan kelebekler goruyorum her yerde. Elimi ayagimi cektim eylul ayina kadar yani sulamakta bosuna su durumda.
Mantar kurt ilaci vs almayi dusundum fakat mantik olarak aklima yatmadi. En kotu mantar ilaci ve kurt ilaci 100₺ den 200₺ yapiyor. Cimi kurtarma imkani nedir onu bilemedigim ayrica sulama icin gelen faturayida hesaba katarsam 300-400₺ buluyorum. Buna harcadigim zaman ve emek haric. Zaten rulo cimin m2 si 10₺. 40m2 ye 400₺ gibi tutar.
400₺ yi isime yarayip yaramiyacagimi bilemedigim bir yeri kurtarmaya calismak yerine, yenisini yaptirir ondan sonra ilac vs temin etsem daha iyi olur diye dusundum. Mantar hastaligi icin bunu aliyim ise yaradigini soyluyorsunuz, peki kurt icin ne kullanicam, malum eski ilaclarin hicbirisi artik buluuyor. RADEN di yanlis hatirlamiyorsam, boyle bir ilac onerdiler, duyan varmi ?

Birde aciklamada kac cc ya da lt suya ne kadar kullanicagim yazmiyor. Dekar olarak yaziyor sadece.
- Yani ben 50m2 yer icin nasil kullanmam gerekiyor ?
- ilaclama yaptiktan sonra sulama yapmam gerekiyormu yoksa 1-2 gun beklemem mi gerekiyor ?
Antalya da yaşıyorsanız ahmet gülgün var. Zoysia japonica kullanın çok memnun kalıcaksınız. Sulama istediği az hastalık yok yavaş uzar. Tam sizlik alanınızda küçük.

Styric Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön